Wim (rechts) is dicht bij zijn zege. Foto: PR
Wim (rechts) is dicht bij zijn zege. Foto: PR

Ook damclub Zevenaar moet meerdere erkennen in WDV 2: 7-5!

Algemeen

WINTERSWIJK - De reserve dammers van WDV zijn de grote verrassing van de Eerste klasse Oost van de Gelderse dambond. Dat ondervond op woensdag 22 januari ook het op papier sterkere DC Zevenaar 1.

Het was invaller Augustin Saouadogo die profiteerde van een fout van zijn tegenstander en met 1 schijf voorsprong kon doorbreken. Enkele zetten later gaf zijn tegenstander op. (2-0)

Captain Wim Bennink had weer voor een tactische opstelling gezorgd door zichzelf op bord 1 te posteren. Hij kwam daar de sterkste speler van Zevenaar tegen. Het ratingverschil is maar liefst 280 punten. Hoewel Wim goed partij wist te geven koos hij in het middenspel de verkeerde voortzetting. 10 zetten later had hij geen goede zet meer. Hij gokte erop dat zijn tegenstander een combinatie over het hoofd zou zijn, maar dat was niet het geval. (2-2)

Het was Frank ten Hagen die WDV weer op voorsprong zette. In het middenspel was hij een schijf voor gekomen en zette zijn tegenstander steeds verder onder druk. Middels een damcombinatie verzekerde hij zich van de winst. (4-2)

Thomas Esselink speelde en gelijkwaardige partij. In het middenspel verloor hij tempi en kwam hij in de problemen. Toen zijn tegenstander middels een combinatie in het eindspel een schijf won stond Thomas met de rug tegen de muur. Hij kon niet anders dan zijn tegenstander feliciteren. (4-4)

Zeeg Jongkoen trof een iets sterkere tegenstander. Hij wist deze goed partij te geven. Er ontstond een ingewikkelde stand die zijn tegenstander aan het twijfelen bracht. Deze bood remise aan welk aanbod door Zeeg werd geaccepteerd. (5-5)

Alle ogen waren nu gericht op Wim Sonderen. Na een snelle opening met veel afruilen kwam Wim in het eindspel positioneel beter te staan. Hij moest echter heel nauwkeurig spelen om zijn tegenstander in de tang te houden. Dat lukte hem voortreffelijk. Door oppositie dwong hij zijn tegenstander tot overgave. (7-5)

Door deze overwinning is WDV 2 opgeklommen naar de 2e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden. 6 februari staat de inhaalwedstijd DVOIJ Terborg 1 op het programma. De laatste wedstrijd is tegen de kampioenskandidaat DSV Sinderen 1, die 2 punten voorstaat op WDV 2, maar een veel beter bordsaldo heeft.

Onderlinge competitie, BijHillen-cup en Ratingcompetitie
Naast de bondscompetitiewedstrijd stonden ook nog andere wedstrijden op het programma. Voor de onderlinge competitie bleek Henk Sonderen een maatje te groot voor Wim Klaassen. Na een tweetal combinaties was deze partij snel beslist.
Hoewel WDV verhuist is naar Speeltuin Hakkelerkamp blijft de beker wel benoemd naar de oude speellocatie. Voor de BijHillen-cup speelde Kees Spruijt en Erik Oonk de eerste wedstrijd voor de poulefase. Hier deed Kees goede zaken door zijn partij middels goed positiespel te winnen.
Na vooraf al een partij te hebben gewonnen, tegen zijn broer Frank, voor de 30-minutencompetitie, wist Erik ten Hagen in de Ratingcompetitie ook Gijs Dreijers te verslaan. Gezien het ratingverschil is de stijging van + score van Erik minimaal. Kees blijft hier bovenaan staan, mede dankzij zijn goede prestaties in de onderlinge, die ook in deze competitie worden meegeteld. Voor de 30-minutencompetitie blijft Henk Sonderen bovenaan staan.

De volledige tussenstanden van de onderlinge- en bondscompetitie zijn terug te vinden op de site.


www.damclubwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant