Pepijn Ligtenberg, met blauw hesje, doet even mee met een deel van de Buiten Actief Groep bij FC Winterswijk. Foto: Han van de Laar
Pepijn Ligtenberg, met blauw hesje, doet even mee met een deel van de Buiten Actief Groep bij FC Winterswijk. Foto: Han van de Laar (Foto: )

'Kom bewegen en beleven'

Speciale beweeg- en beleefmarkt voor de 55-plusser

WINTERSWIJK - "Het zou goed zijn als meer senioren in beweging komen," zegt Monique Wieskamp, buurtsportcoach bij Actief Winterswijk met als doelgroep 55-plussers. Ze heeft samen met de stagiaires Sam van Gelder en Pepijn Ligtenberg van het Graafschap College het initiatief genomen voor een 'beweeg- en beleefmarkt'. De markt vindt plaats op zondag 9 februari in en rondom de sporthal naast het Gerrit Komrij College. Aanvang 14 uur.

Door Han van de Laar

Het doel is om inwoners van Winterswijk en omstreken op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het uitgebreide beweegaanbod dat er is. Tijdens deze middag zijn veel aanbieders aanwezig om iets te vertellen over dat aanbod.
Pepijn: "Het gaat erom dat we op die dag allerlei activiteiten onder de aandacht brengen die binnen of buiten kunnen worden gedaan. Met als hoofddoel dat mensen meer gaan bewegen. Daarnaast is het uiteraard ook goed voor de sociale contacten. Zo gaan de leden van de Buiten Actief-groep, die op maandagochtend bij FC Winterswijk een uur gymmen, na afloop altijd even koffie drinken. Op de beweegmarkt kan kennis worden gemaakt met dynamic tennis. Dat is tennis op een aangepast veld en met een zachte bal. Verder kan er bijvoorbeeld badminton worden gespeeld, is de damclub aanwezig en kan men aan walking football meedoen (wandelvoetbal). Winterswijk kent inmiddels één walking footballgroep. Dit team speelt deze middag tegen een team van oud-Graafschap spelers. Er is dus genoeg om zelf te doen die middag of informatie te verkrijgen."
Monique vult aan: "Eveneens kan gebruik worden gemaakt van de duofiets, die in beheer is van de Winterswijkse Uitdaging. Via hen kan er voor die dag ook vervoer naar de sporthal worden geregeld door middel van het project Automaatje. De STOA neemt de koersbalmatten mee, er kan onder begeleiding worden gewandeld en er zijn leden van de Nordic Walking verenging aanwezig. Daarnaast worden er stoelmassages gegeven, evenals tai-chi lessen."
Afgezien van sportieve activiteiten zijn er stands met informatie. Zo zijn de ouderadviseurs aanwezig Sportschool de Tuunte geeft informatie over gezonde voeding en het Kruiswerk Achterhoek verzorgt bij iedereen die zich van tevoren heeft aangemeld een gezondheidscheck. Er wordt gekeken naar lengte en gewicht, de Body Mass Index, het vetpercentage, bloeddruk, knijpkracht, cholesterol en suiker. Er wordt tegelijk een gratis advies gegeven. Aanmelden hiervoor kan via info@kruiswerk.nl. Ook Medipoint, zorg- en welzijnshulpmiddelen, is met een stand voor deskundig advies aanwezig. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de uitgave van een beweegboekje.

De entree is gratis. Aanmelden (niet verplicht) kan via 06 3984 4325 of via www.actiefwinterswijk.nl.

Meer berichten