Erna Vaags laat zien dat er ook ondermode voor heren te verkrijgen is. Foto: Verona Westera
Erna Vaags laat zien dat er ook ondermode voor heren te verkrijgen is. Foto: Verona Westera (Foto: unknown)

Lingerie voor iedereen bij Eva Ondermode

Hippe en brede collectie ook voor mannen

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - In een sfeervol pandje aan de Meddosestraat is Erna Vaags vier jaar geleden gestart met Eva Ondermode. "We zijn niet alleen gespecialiseerd in grotere maten of prothese lingerie, maar ik heb in mijn winkel ook leuke en hippe lingerie voor iedereen. Niet alle mensen weten dat we een mooie en brede collectie hebben en dat ook mannen hier terecht kunnen", legt Erna uit.

Erna ondervond in de praktijk dat het niet voor iedereen eenvoudig is om goede ondermode te kunnen kopen. "Mijn zus zit in een rolstoel en ik merkte dat winkels en paskamers niet toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en al helemaal niet als ze ook willen passen", legt ze uit. "Ik ben, nadat mijn werk bij een lingeriegroothandel stopte, dan ook gestart met ondermode aan huis", vertelt Erna. "Er zijn wel modewinkels die kleding aan huis verzorgen, zodat mensen thuis en met hulp kleding kunnen passen en uitzoeken. Voor ondermode was die mogelijkheid er eigenlijk nog niet echt." Mensen kunnen Erna bellen voor een afspraak, zij komt dan aan huis en kan indien nodig helpen met passen.

Erna ontdekte dat er ook vraag was naar een fysieke winkel voor haar producten. Ze begon in een modewinkel in Aalten met de verkoop van lingerie. Al snel kon ze op die locatie niet meer uit de voeten en vond ze het pand aan de Meddosestraat, waar enige tijd geleden de winkel naar achteren is uitgebreid. "Ik zit hier goed op mijn plek, in deze gezellige straat", lacht de sympathieke lingerieverkoopster. "Veel mensen weten mijn winkel al te vinden." Of het nu gaat om dames met een cup J, of om meisjes die met hun moeder hun eerste bh komen uitzoeken. "Ik doe nergens moeilijk over", laat Erna weten. "Mensen moeten gewoon goed passende en betaalbare lingerie kunnen kopen hier, zonder dat ze schaamte voelen. Dat is het belangrijkste." Ook rolstoelgebruikers kunnen terecht in de winkel. "Mijn partner Hans heeft een ingenieuze paskamer gemaakt, waarbij de wand kan worden omgezet en een paskamer wordt omgetoverd tot een grote pasruimte waar mensen met een rolstoel gemakkelijk kunnen passen, al dan niet met hulp."

Naast de brede collectie van lingerie in standaard maten, is er ook ondermode voor vrouwen met borstprothese te verkrijgen. "Sinds een tijdje ben ik pas- en expertisepunt voor de Qup van Proud Breast. De Qup is een lichtgewicht prothese, die niet zweet en een natuurlijke vorm heeft. Ook ben ik vrijwilliger voor de Stichting Breiboezem Winterswijk. In onze breigroep worden de breiboezems gebreid, ook een lichtgewicht prothese die niet warm is. Dames die de Breiboezems willen gaan dragen kunnen hiervoor in de winkel terecht. Het is heel persoonlijk wat iemand prettig vindt om te dragen. Wij kunnen adviseren over de mogelijkheden."

Sinds kort heeft Erna ook broekjes in haar winkel die uitkomst bieden bij urineverlies. "Ik heb inmiddels een testpanel bij elkaar om deze broekjes te proberen", vertelt Erna. Vrouwen in diverse leeftijdscategorieën krijgen de broekjes van het merk Volcare, om het draagcomfort te testen. "Als het goed bevalt ga ik ze verkopen. Ik wil toch weten wat ik verkoop, vandaar dat ik deze proef ga doen." Naast ondermode en lingerie heeft Erna ook panty's , shapewear en badmode in de winkel. Wie meer wil weten kan contact opnemen of binnenlopen aan de Meddosestraat 25.


06-4882439

www.evaondermode.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden