Humanistisch Verbond afdeling Winterswijk e.o. viert 70-jarig bestaan

Humanistisch Verbond afdeling Winterswijk e.o. viert 70-jarig bestaan

WINTERSWIJK - Het Humanistisch Verbond, afdeling Winterswijk en omstreken viert haar 70-jarig jubileum op zondag 16 februari. De afdeling wil dat jubileum graag vieren met alle leden en andere belangstellenden. De jubileumbijeenkomst vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk aan de Torenstraat 4, in Winterswijk.

Op 5 februari 1950 werd in Winterswijk het initiatief genomen tot de oprichting van een plaatselijke afdeling van het Humanistisch Verbond dat in 1946 was opgericht. Het begon bescheiden met zestien leden, maar vanaf de jaren zeventig kwam de afdeling tot grote bloei. In de jaren tachtig was de afdeling Winterswijk en omstreken (Aalten, Lichtenvoorde en Groenlo) landelijk zelfs de sterkst groeiende, met in 1989 150 leden, en dat aantal groeide in de jaren daarna tot het recordaantal van 300. De actieve afdeling hield zich bezig met humanistisch vormingsonderwijs en uitvaart-begeleiding, maar ook met geestelijke verzorging in de woonvoorzieningen voor ouderen. Deze eeuw daalde het ledenaantal van de afdeling naar nu 150.
De huidige afdeling is nog steeds heel actief met onder meer cursussen, gespreksgroepen en lezingen. Ook is er elke eerste dinsdag van de maand in het filmhuis na de eerste filmvoorstelling een nazit met discussie. En er is elke derde zondag van de maand een dialoogbijeenkomst in het WUh-gebouw aan de Torenstraat, waar afwisselend iemand een thema inbrengt.

Het programma van de viering op 16 februari is als volgt: 10.30 uur Ontvangst met koffie, 11.00 uur Opening door de voorzitter, 11.05 uur Lezing over ‘Kunst en Levenskunst’, met als ondertitel 'van kijken naar zien en inzien', door Hans Leijenaar, levens(kunst)coach, 11.45 uur Borrel, 12.30 uur Afsluiting.

Leden en andere belangstellenden kunnen zich tot 1 februari voor deze bijeenkomst aanmelden. Meer informatie over de jubileumviering en de activiteiten van de plaatselijke afdeling staat op de website.


http://humanistischverbond.nl/afdeling/winterswijk

Meer berichten