Acrogymnasten Penta Winterswijk.  Foto": PR Penta Winterswijk
Acrogymnasten Penta Winterswijk. Foto": PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Dubbel goud voor acro teams in Almelo

WINTERSWIJK - Op zaterdag 18 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats voor de acrogymnasten van Penta Winterswijk. De teams kwamen uit in een aantal categorieën, dames paar D junior, dames paar D senior en dames groep D senior.

In de vroege ochtend mochten Nore Heesen en Derlinde Mengers afreizen naar Almelo. Nore en Derlinde hebben laten zien dat ze hard hebben gewerkt aan hun onderdelen ten opzichte van de oefenwedstrijd in december, en dat resulteerde meteen in een vierde plaats. Met nog wel wat verbeterpuntjes hebben ze laten zien wat ze kunnen.

De tweede wedstrijd was voor de dames paar D senior, Roxanne Geurink en Bente Rensen, Wencke Mengers en Naomi Helmink. Roxanne en Bente hebben een nette oefening gedraaid, hier en daar wat instabiliteit waardoor ze zelf nog niet helemaal tevreden waren. Hiermee zijn ze op een knappe zevende plaats terecht gekomen in de categorie dames paar D senior. In dezelfde categorie namen Wencke en Naomi deel, een combinatie tussen Penta Winterswijk en Athos Aalten. Dit team heeft een oefening laten zien met nog een paar schoonheidsfoutjes, waar nog meer uit te halen valt. Al met al was dit in regio Gelderland de beste oefening in de categorie en mocht dit team naar huis met de gouden medaille.

In wedstrijd 3 kwamen de dames groepen D senior in actie, Stephanie Hoefsmit, Danielle Hoefsmit en Fedra de Jongh, Tjitske de Vries, Estelle Stemerdink en Neve Smit. Voor Fedra was het haar aller eerste acro wedstrijd, samen met Stephanie en Danielle was het dus een extra spannende dag. Met een 12e plaats is dit een mooie start en is het begin gemaakt. Een aantal onderdelen oogde nog ietwat onzeker waardoor dit team alleen nog maar verder kan groeien lopende dit seizoen.
Tjitske, Estelle en Neve toonden hun oefening aan de jury in dezelfde categorie. Zowel artistiek als technisch lieten ze zich van hun beste kant zien, ze mochten dan ook de gouden medaille mee naar huis nemen. Door niet alleen van de teams uit Gelderland, maar ook tegen die van Overijssel de hoogste score neer te zetten is er al een grote stap gemaakt richting het halve NK.

Op 15 februari gaan de acroteams richting Hellendoorn voor de volgende plaatsingswedstrijd.

Meer berichten