Turnsters 6e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk
Turnsters 6e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Lisanne Schuurhof pakt goud

WINTERSWIJK - Op zaterdag 18 januari turnde de dames uit de 6e divisie hun eerste plaatsingswedstrijd in Winterswijk. Voor 9 van de 15 deelnemende turnsters namens Penta Winterswijk was dit de aller eerste officiële KNGU wedstrijd.

De dag begon met de instappers Benthe Ydel, Noor Bouwman, Iris Hardenbol en Anouk Jansen en de pupillen 1 Elin ten Pas en Nicky Fles. D turnsters startten op de vloer, waar ze begonnen met strakke oefeningen. Nicky wist hier zelfs het derde cijfer te behalen. De meiden hebben op alle toestellen laten zien hoe hard ze de afgelopen maanden hebben geoefend. In een sterk deelnemersveld bij de instappers werd Noor 4e, Benthe 6e, Anouk 8e en Iris 12e. Bij de pupillen 1 eindigde Nicky als 5e en Elin als 10e.

In de tweede wedstrijd waren de pupillen 2 meiden Fenne Jansen, Luna Oudsen, Mila Hoog Antink, Iris Nijman en Lieve Boom en jeugd 1 turnsters Lisanne Schuurhof en Isa Raben aan de beurt. Zij begonnen op de brug met nette oefeningen. Lisanne wist eerste te worden op dit toestel en Isa tweede. Ondanks een val wist Iris op dit toestel het toch het derde cijfer te behalen. De meiden hebben de rest van de toestellen netjes afgewerkt. In de einduitslag van de pupillen 2 werd Fenne 6e, Mila 7e, Iris 9e, Luna 11e en Lieve 15e. In de categorie jeugd 1 D3 was het goud voor Lisanne en het zilver voor Isa.

In de derde wedstrijd kwamen junior turnsters Pleun Elsinghorst en Lynn Schreurs in actie. Het eerste toestel sprong was voor Lynn weer wat spannend, maar uiteindelijk wel knap gedaan. Pleun heeft in haar brugoefening nieuwe elementen laten zien en deze hartstikke goed uitgevoerd. Met verder nette oefeningen mogen de meiden terugkijken op een goede wedstrijd met als uitschieter een tweede plaats op vloer van Lynn. In de einduitslag was Pleun op een 6e plaats terug te vinden en net iets daarboven op plaats 5 Lynn.

Meer berichten