Schakers pakken draad op

WINTERSWIJK - Na de onverwachte nederlaag in de derde ronde hebben de schakers van WSG die aan de doordeweekse competitie meedoen de draad weer opgepakt met een 2,5-5,5 zege op de Elster Toren. In Elst stond het al heel snel 1-1. Mark Burgers gaf zijn dame weg en Han Schuurmans won juist heel snel materiaal. Daarna duurde het langer voordat er beweging kwam in het scorebord.

Bert te Sligte won na dameruil van zijn tegenstander een pion en doordat hij actiever stond met een vrijpion gaf de tegenstander op. Klaudio Kolakovic won na steeds meer druk op de stelling een stuk en gaf mat met een mooie combinatie. Ondanks de 1-3 stand was de wedstrijd nog niet gespeeld. Iedereen zat nu in tijdnood. Arent Luimes won nadat zijn tegenstander de dame liet instaan. Gerard Harbers gaf echter zijn voorsprong uit handen waardoor het weer spannend werd. Henrik Lösing bracht met de vlag op vallen de beslissing, omdat hij zijn tegenstander mat zette. Arjan van Lith wist na een boeiend gevecht met pion minder nog een zwaar bevochten remise te bewerkstelligen.

Op de clubavond werd het eerste deel van de achtste finales van de beker gespeeld. De meeste spanning kende de partij tussen Dick Boogaard en Han van de Laar. Deze werd remise. Ook het beslissende partijtje snelschaken eindigde in een gelijkspel. Toen moest het lot de beslissing brengen. Van de Laar was daarbij het gelukkigst. Overigen uitslagen: Te Sligte-Van Beek 1-0, Witteveen-Lösing 0-1, Lehr-Burgers 0-1, Er.Maris-Kolakovic 0-1, Meijer-Te Brinke 1-0. De overige partijen worden later gespeeld.

Meer berichten