Het aanbrengen van de bewapening voor het betonnen fundament. Foto: Wilma Fransen
Het aanbrengen van de bewapening voor het betonnen fundament. Foto: Wilma Fransen (Foto: )

Erfgoed Klusbrigade bouwt monument

WINTERSWIJK - Het Monument voor de 96 Winterswijkse slachtoffers , dat op 31 maar onthuld wordt, is tot stand gekomen op initiatief van Hans Tenbergen. Het wordt een gebogen muur waarop de namen van zesennegentig Winterswijkse oorlogsslachtoffers komen te staan. Deze muur gaat door de Erfgoed Klusbrigade gebouwd worden.

Dit is een groep heel gemotiveerde vrijwilligers die zich in Winterswijk en omgeving onder andere bezig houdt met het restaureren, in stand houden, adviseren, beheren en bouwen van objecten die van cultuurhistorische waarde zijn.

Renée te Selle (vrijwilliger bij de Venemansmolen) heeft verteld dat in gesprekken met verschillende aannemers, die vrijwilligers bij de Erfgoed Klusbrigade hebben, het idee is ontstaan om de leden van de Erfgoed Klusbrigade het Monument te laten bouwen. De doelstellingen van de brigade sluiten prima aan bij die van het Monument. Het is echt een project ván Winterswijkers vóór Winterswijkers. "Waarom niet", aldus Renée " gezien de niet commerciële doelstellingen van de verschillende partijen die hierbij betrokken zijn, is de Erfgoed Klusbrigade een uitgelezen keus. Wat is er mooier dan al die samenwerking."

Leden van deze groep vrijwilligers hebben op vrijdag 17 januari de bewapening voor het dertig centimeter diepe fundament van het Monument in de bouwloods in Winterswijk gelegd. De komende tijd zullen in Achterhoek Nieuws regelmatig verhalen verteld worden over mensen van wie de namen op de muur gezet gaan worden. Lezers worden ook op de hoogte gehouden van de vorderingen van de bouw van Het Monument.

Op de facebook pagina van de Erfgoed-Klusbrigade wordt eveneens aandacht besteed aan dit project.

Het is de bedoeleing dat het monument gedragen wordt door de Winterswijkse samenleving. Wie een bijdrage wil leveren kan een bedrag doneren aan dit project, Men kan geld overmaken naar Stichting Monument 2020. IBAN: NL 28INGB0009407352 t.n.v. Stichting Monument 2020.

Meer berichten