Canto Ostinato door het Simeonkwartet
Canto Ostinato treedt zaterdag 1 februari op in de Hanzehal in Zutphen.
Canto Ostinato treedt zaterdag 1 februari op in de Hanzehal in Zutphen. (Foto: PR Canto Ostinato)

Canto Ostinato door het Simeonkwartet

'Canto beluisteren is een persoonlijke ervaring in zijn meest pure vorm'

ZUTPHEN - Vier imposante vleugels, vier gepassioneerde muzikanten en het sfeervol uitgelicht interieur van de monumentale Buitensociëteit in Zutphen. Liefhebbers van pianomuziek wacht zaterdag 1 februari een bijzondere ervaring in de Hanzestad aan de IJssel. U mag er tijdens de uitvoering van Canto Ostinato door het Simonskwartet namelijk lekker bij gaan liggen.

Voor veel toehoorders is een bezoek aan de uitvoering van Canto Ostinato een traditie geworden. Nooit wordt Canto door het Simeonkwartet op dezelfde wijze gespeeld, zo wordt het beluisteren elke keer weer een unieke ervaring. Is de stijl van de compositie enerzijds traditioneel, anderzijds is het vernieuwend omdat het begrip tijd een eigen leven gaat leiden, een enorme dynamiek krijgt en uiteindelijk vorm en inhoud bepaalt. Uitvoeringen hebben meer het aspect van een ritueel dan van een concert.

Lounge-karakter
Het op bijzondere wijze 'uitlichten' van de Buitensociëteit door Mark Hengeveld geeft Canto Ostinato een extra sfeervolle dimensie. Dit concert heeft een lounge-karakter: u kunt u uw eigen comfortabele ligstoel of matras meenemen. Er zijn ook gewone stoelen beschikbaar. Zittend of liggend genieten van de warme pianoklanken van Canto Ostinato is een blijvende zoektocht naar de innerlijke ziel die de muziek van Simeon ten Holt bij veel bezoekers oproept.

Het Simeonkwartet bestaat sinds 1996 en legt zich toe op de composities van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Sinds 2019 wordt het Simeonkwartet gevormd door de pianisten Cathelijne Maat, Esther Scheerder, Jacobus den Herder en Emile Engel. Het kwartet speelde in binnen- en buitenland.

Het concert begint zaterdag 1 februari om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 26,25 (vanaf 16 jaar).Voor kaarten klik hier. Buitensociëteit Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen.


www.hanzehof.nl

www.simeonkwartet.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden