Museum zoekt 'herinneringen aan Tweede Wereldoorlog en bevrijding'

WINTERSWIJK - Ook in de Achterhoek wordt dit jaar herdacht dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd van de Duitse bezetting. Vereniging Het Museum wil dat van 20 maart tot en met 24 mei doen door een expositie van herinneringen aan oorlog en bevrijding te houden in museum de Wereld van Wenters aan de Meddosestraat.

Te denken valt hierbij aan foto's, anekdotes, voorwerpen etc. De basis voor deze tentoonstelling is al gedeeltelijk gelegd, maar uitbreiding is gewenst. Hiervoor vraagt het Museum de medewerking van de inwoners van Winterswijk. Wanneer men denkt iets te bezitten dat aan de Tweede Wereldoorlog herinnert en dat het tentoonstellen waard is, dan kan men hiermee naar de Museum Fabriek om dit af te geven. De Museum Fabriek is gevestigd op het Bedrijvencomplex Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10 en is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur. Ook kan men voor nadere informatie contact opnemen met de heer Herman van der Beek, tel. 06 22 19 80 24 of e-mail h.beek1@kpnmail.nl

De werkgroep Oral History (= gesproken geschiedenis) van het Museum schenkt eveneens aandacht aan de bevrijding. In het voorjaar wordt een boekje uitgebracht met verhalen van Winterswijkers die als kind of jongere de bezetting hebben meegemaakt. Deze geïnterviewde personen zijn nu in de 80 of 90 jaar. Het is de bedoeling deze boekjes uit te reiken aan basisscholieren in het 7e en 8e leerjaar, maar ze zullen ook te koop zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden