De voorstelling over Moppereend wordt gespeeld in de bibliotheek. Foto: PR
De voorstelling over Moppereend wordt gespeeld in de bibliotheek. Foto: PR (Foto: )

PeuterParty in bibliotheek Winterswijk

WINTERSWIJK - Op zaterdagochtend 1 februari houdt de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk een PeuterParty ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Het feest begint om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Het wordt een waar festijn, met muziek, voorlezen én een voorstelling. Niet zo maar een voorstelling…. PEERtoftheater speelt het Prentenboek van het Jaar na. De toegang tot de PeuterParty is gratis.

De PeuterParty wordt rond 10.10 uur geopend met het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar, 'Moppereend' (van Joyce Dunbar).
In 'Moppereend' is Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het 'megantisch' groot is. En dan…
Ook om 11.00 uur wordt het verhaal nog een keer voorgelezen.
Tussen de twee voorleesvoorstellingen door kunnen de peuters zich om 10.30 uur heerlijk uitleven bij Muziek op schoot, verzorgd door Hans Roerdinkholder.

Voorstelling 'Gemopper'
Om 11.30 uur kan iedereen vanaf 2 jaar komen kijken naar de voorstelling van 'PEERtoftheater', naar het Prentenboek van het Jaar.
'Gemopper' is een interactieve en muzikale voorstelling voor peuters en (jonge) kleuters, gebaseerd op het boek 'Moppereend'. Tijdens de voorstelling mogen de peuters mee doen en bewegen en zullen er leuke liedjes passeren. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten (inclusief in- en uitlooptijd) en is gratis toegankelijk voor peuters en hun (groot)ouders.

Cadeautje
Peuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen een toepasselijk cadeautje: het vingerpopje van Moppereend (zo lang de voorraad strekt).

Meer berichten