Van links naar rechts: Berend Jager, Willem Jan Feijer, Kars Engwirda, Roy Esselink, Jaschenka Plekenpol en Harrie Garritsen. Burgemeester Joris Bengevoord ontbreekt op de foto. Foto: Han van de Laar
Van links naar rechts: Berend Jager, Willem Jan Feijer, Kars Engwirda, Roy Esselink, Jaschenka Plekenpol en Harrie Garritsen. Burgemeester Joris Bengevoord ontbreekt op de foto. Foto: Han van de Laar (Foto: )

Informatieavond 'Zorgeloos Online - veilig internetten' in De Storm

WINTERSWIJK - Een aantal organisaties heeft de handen ineen geslagen en houdt een voorlichtingsbijeenkomst onder de titel 'Zorgeloos Online - veilig internetten.' Deze gratis informatieavond is vooral bedoeld om mensen zekerder te maken met betrekking tot computer- en internetgebruik. Er worden tips en trucs gegeven om veiliger het internet te gebruiken en leert men aan de hand van praktijkvoorbeelden 'vertrouwde' van 'valse' mailtjes te onderscheiden.

Door Han van de Laar

Op initiatief van Harrie Garritsen van de Winterswijks Uitdaging is er een werkgroep samengesteld, bestaande uit burgemeester Joris Bengevoord (gemeente), Berend Jager (politie), Jaschenka Plekenpol en Willem Jan Feijer van de SNS Bank en Kars Engwirda en Roy Esselink van Esselink.nu.
Na het welkomstwoord van de burgemeester op die avond, deelt eerst Berend Jager zijn ervaringen met de zaal en geeft hij aan wat hij zoal tegenkomt. Daarna gaat Esselink.nu in op onder andere veilige wachtwoorden en goede virusscanners. De SNS Bank heeft het over veilig bankieren. Daarvoor hoeft men geen klant te zijn, omdat alle banken met soortgelijke programma's werken.
De avond vindt plaats op dinsdag 25 februari in Theater De Storm. De zaal is open om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Hoewel reserveren niet perse noodzakelijk is, geeft het wel de zekerheid van een plaats. Voor meer inlichtingen en aanmelden: 0543-200026, info@winterswijkseuitdaging.nl of winterswijkseuitdaging.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden