Winterswijk genomineerd als wandelgemeente 2020. Foto: Annet Piek
Winterswijk genomineerd als wandelgemeente 2020. Foto: Annet Piek (Foto: )

Winterswijk genomineerd als wandelgemeente 2020

WINTERSWIJK - Wandelkrant 'TeVoet' beoordeelt jaarlijks gemeenten op wandelvriendelijkheid. Drie van hen komen in aanmerking als wandelgemeente van het jaar 2020. Dit jaar is Winterswijk samen met Berg en Dal en Westerwolde genomineerd op basis van een enquête over de wandelvriendelijkheid onder alle gemeenten in Nederland.

In de komende maand wordt in de drie genomineerden gemeenten gewandeld door de verslaggevers van 'TeVoet'. Zij lopen de mooiste routes in de gemeente beoordelen de wandeling op diverse criteria.
Daarna volgt er vanaf 1 april 2020 een periode van ongeveer 6 weken dat er publieksstemmen kunnen worden uitgebracht via tevoetonline.nl. Na het sluiten van de periode worden de stemmen geteld en is het aan de vakjury, bestaande uit de hoofdredacteur, de uitgever en een onafhankelijke medewerker van TeVoet (dus niet één van de verslaggevers die een genomineerde gemeente hebben beoordeeld), om te bepalen wie in 2020 mag worden gekroond tot 'Wandelgemeente van het Jaar'.
"We voelen ons ontzettend vereerd met deze nominatie" laat een trotse Gienne te Gronde, vestigingsleider van VVV Winterswijk, weten. "Er wordt in onze gemeente al jarenlang heel hard gewerkt aan een goed en gevarieerd wandelaanbod. De routes worden jaarlijks gecontroleerd en ieder jaar voegen we nieuwe, bijzondere routes toe. Een actieve club vrijwilligers is hier nauw bij betrokken."

"In 2018 hebben we in samenwerking met Achterhoek Toerisme over de gehele Achterhoek een wandelkeuze netwerk uitgerold en dit biedt geweldige mogelijkheden voor gemeente overschrijdende wandelingen. Ook worden er in Winterswijk regelmatige wandelevenementen georganiseerd. Op dit moment werken we met een aantal recreatieondernemers, winkeliersvereniging AHB-city en de Winterswijkse horeca aan een meerdaags wandelevenement dat in het eerste weekend van oktober gaat plaatsvinden". Wandelen hoort bij Winterswijk en dat daar willen we een top route- en evenementen aanbod bij hebben", aldus Te Gronde.
Vanaf 1 april mag er door het publiek gestemd worden. Te Gronde: "We hopen natuurlijk op de steun van iedereen die het wandelen in Winterswijk een warm hart toe draagt."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden