Expositie Jacqueline Simon in DRU. Foto: A Nice Try Production
Expositie Jacqueline Simon in DRU. Foto: A Nice Try Production (Foto: )

Expositie Winterswijkse Jacqueline Simon in de DRU

WINTERSWIJK - Tot 6 februari is het werk van de Winterswijkse kunstenares Jacqueline Simon te bewonderen in de openbare ruimte van de DRU in Ulft.

Jacqueline Simon woont sinds een jaar, na 25 jaar in Leiderdorp gewoond te hebben, weer in Winterswijk. In de jaren 70 en 80 was ze zeer actief op cultureel gebied in Winterswijk met verschillende bands als Goed Folk, Black to Red en kunstexposities. Zo exposeerde ze een collectie kunstwerken die gebaseerd waren op stiekeme briefjes van scholieren die ze vond tijdens haar schoonmaakwerk op de toenmalige RSGH (Rijksscholen gemeenschap Hameland), deze expositie trok veel landelijke aandacht.

Sinds 15 jaar schildert ze in expressionistische stijl. Ze heeft een aantal exposities van haar werk in het westen van het land gehad het afgelopen decennium. Nu ze terug in de Achterhoek is heeft ze haar eerste expositie op 'eigen grondgebied'. Sinds vorige week is de collectie 'het Bos van Norg', 11 doeken en een videoclip, te bezichtigen in de openbare ruimte van de DRU in Ulft. De expositie loopt nog tot 6 februari.


www.jacquelinesimon.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden