Skopein Wivoc Dames 1 te sterk voor Heva VCV D2. Foto: PR

Skopein Wivoc Dames 1 te sterk voor Heva VCV D2

Algemeen

WINTERSWIJK - Zaterdag 12 januari speelde de dames van Skopein Wivoc de eerste wedstrijd van dit jaar uit in Varsseveld. De Dames begonnen niet scherp en dat leverde een kleine voorsprong op voor Heva VCV.

Bij een achterstand van 8-3 haalt Wilhelm de Ruiter de dames met een Time-out even naar de kant. Dat schudde de dames duidelijk wakker want met verschillende harde aanvallen van onder andere Manon Schreurs werd de achterstand omgedraaid naar 12-16 voor Skopein Wivoc. Toch was het de wedstrijd van de Pass. Wanneer deze goed lag had Skopein Wivoc de wedstrijd in eigen hand maar door wat geklungel werd het toch nog even spannend. Wel wisten de dames de eerste set binnen te halen door een mooie ace van Lieke Beussink. Normaal de Libero van dames 1 maar wegens ziekte, blessures en werk heeft ze een normaal shirt aangetrokken en liet ze zien dat ze ook prima de buitenpositie kan vervullen.
De tweede set werd vanaf het begin een kleine voorsprong genomen. Wegens al die afwezigheden speelde de dames van Skopein Wivoc met 6 eigen speelster en 3 speelster van dames 2. Zo vervulde Tessa ten Damme de rol van Lieke Beussink als libero en kwam Iris Immink verschijnende keren het veld in op de diagonaal positie. De dames van Heva VCV hadden met de time-out wat aanwijzingen gekregen en paste zich daar goed op aan. Er werden veel tactische ballen gespeeld waar de dames uit Winterswijk geen antwoord op wist te geven. Uiteindelijk trok Skopein Wivoc toch aan het langste eind en werd het 0-2. Zo'n voorsprong is altijd 'levensgevaarlijk' al dus coach Wilhelm de Ruiter en dat is ook gebleken. Er ontstond door veel gerommel een forse achterstand. De pass liep niet goed waardoor er niet lekker gescoord kon worden en werd de set weg gegeven aan Heva VCV.
De vierde set leek te beginnen als een kopie van de derde set. Mirte Leukenhaus had de eerste drie sets hard gewerkt waardoor Iris Immink deze set begon. Van een voorsprong van 11-13 ging het naar 16-15 voor de dames uit Varsseveld. Een wissel aan kan van Wivoc waarbij de Geblesseerde Milou van Dam toch werd ingewisseld om er een schepje boven op te doen. Dit heeft uiteindelijk positief uitgepakt want er werd gewonnen met 23-25.
Volgende week speelt Skopein Wivoc Dames 1 thuis wedstrijden. Dinsdagavond spelen ze een bekerwedstrijd om 20:30 tegen Heyendaal dames 1 uit Nijmegen en Zaterdag 18 januari komt Vollverijs Dames 1 op bezoek. Zij staan zesde in de competitie.