Turnsters 5e divisie Penta Winterswijk. Foto: PR Penta Winterswijk
Turnsters 5e divisie Penta Winterswijk. Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Thuiswedstrijd voor vijfde divisie turnsters Penta

WINTERSWIJK - Op zaterdag 11 januari stond de eerste plaatsingswedstrijd van de vijfde divisie op het programma voor de leden van Pent, in de eigen turnhal. In wedstrijd 1 mochten Fienne Onnink en Julia Kubben op baan 1 laten zien wat ze in hun mars hadden. Deze meiden deden voor het eerst mee aan de plaatsingswedstrijden. Fienne en Julia hebben laten zien hoe ontzettend netjes zij kunnen werken. Zo werd Fienne haar balk beloond met een knappe 8.9 in de E score. De meiden hebben een keurige 4 kamp geturnd. Fienne is 22e geworden en Julia 16e.

Op baan 2 kwamen Nova Jansen, Froukje Stegeman, Kira ten Hagen en Aliyah Souisa in actie. Dit jaar mochten ze voor het eerst hun eigen oefeningen laten zien in de keuze oefenstof. De dames mochten beginnen op balk. Met hier en daar wat verbeterpuntjes, maar waar ook zeker persoonlijke doelen zijn gehaald. Daarna hebben ze de wedstrijd goed afgemaakt met mooie oefeningen op de andere toestellen. In de einduitslag is Aliyah 29e, Kira 21e, Nova 15e, en Froukje 10e geëindigd in een sterk deelnemersveld.

In wedstrijd 2 waren Loïs Lensink, Aniek Vrieze, Carlijn Klein Goldewijk, Milou Vrieze en Ismay Hupkens aan de beurt. Ze begonnen allemaal met mooie overslagen op sprong. Loïs wist hier het derde cijfer van de dag te behalen. Ze hebben deze lijn op de rest van de toestellen weten door te zetten, ondanks dat een aantal turnsters vroegtijdig de balk moesten verlaten. In de uitslag moest Loïs genoegen nemen met een vierde plaats, Anniek werd 12, Carlijn die gepromoveerd is uit de zesde divisie werd 14e, Ismay 16e en Milou 17e.

In de derde wedstrijd turnden op baan 1 Dane Jansen en Nine Overkamp hun wedstrijd. Voor Dane de allereerste echte turnwedstrijd, waarbij zij hele mooie oefeningen heeft laten zien. Nine heeft al enige ervaring met wedstrijden, wat ze ook zeker heeft laten zien, met als uitschieter een derde cijfer op vloer in deze categorie. Dane eindigde als tiende en Nine eindigde op plaats nummer 6.

Op baan 2 mochten Aliya Ligtlee, Isa Hijink en Mayke ten Hagen laten zien waar ze voor getraind hebben. Ze mochten het spits afbijten op sprong, waar Mayke voor het eerst een 1/2 in - 1/2 uit gesprongen heeft op de wedstrijd. Op brug heeft Isa laten zien wat ze heeft bijgeleerd in haar afsprong, waar ze voor het eerst wegzet salto af heeft geturnd. Op vloer hebben ze zich allemaal goed herpakt en hun wedstrijd netjes afgemaakt. Mayke is vandaag 13e geworden, Aliya 14e, en Isa 23e.

In de vierde en laatste wedstrijd turnden in baan 1 een vijftal jeugd 1 meiden, Daniela Put, Lieke Wiggers, Marieke Pietersen, Lyndsey Smid en Demi Wiggers. De meiden hebben een wisselvallige wedstrijd geturnd, met hier en daar wat verbeterpunten op brug en balk. Maar ook super goede oefeningen op vloer en sprong, waar ze hebben laten zien dat ze zeker op dit niveau thuis horen.
In baan 2 mocht Fay Nijweide de wedstrijddag afsluiten. Fay is dapper aan haar wedstrijd begonnen, maar heeft wegens een blessure vroegtijdig moeten stoppen. Ondanks dit heeft ze op sprong en brug uitstekende oefeningen laten zien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden