De kick off van De Freule is op 19 januari. Foto: PR
De kick off van De Freule is op 19 januari. Foto: PR

Kick Off van 'De Freule' in Steengroeve Theater

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Steengroeve Theater is al 10 jaar de plek waar aanstormend talent en amateur kunstenaars uit een ruime regio onder begeleiding van professionals aan een grote productie kunnen deelnemen. Vier avonden in augustus optreden in een uniek decor voor een publiek van 3000 personen. Wie dat wat lijkt, is welkom voor de Kick Off. Zondagmiddag 19 januari houdt het Steengroeve Theater een bijeenkomst vanaf 16.30 uur in Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Na een drankje of kop koffie start de bijeenkomst om 17.00 uur.

De Freule – het waargebeurde verhaal - is een Symfonische Rock Opera over het turbulente leven en de tragische dood van Judith van Dorth. De Nederlandse Freule die zo'n grote mond had dat ze de doodstraf kreeg. Met de dood in de ogen schreef zij in de nacht van 21 november 1799 in Winterswijk haar trieste en definitieve afscheidsbrief. Het is de doodskreet van een adellijke vrouw - excentriek, dwars, opstandig en Oranjegezind.
'De Freule' is een duizelingwekkend muzikaal theaterspektakel komende zomer te zien in de Steengroeve in Winterswijk.
Het is duidelijk dat De Freule oprijst vanaf de tekentafel en zich verheft uit haar kist. Het wordt een bijzonder regionaal verhaal in een uniek decor. Belangstellenden kunnen zich melden om deel te nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant