Hans Spekman. Foto: Lex Draijer
Hans Spekman. Foto: Lex Draijer

Mini-symposium over kansen en armoede met Hans Spekman

Algemeen

Mini-symposium over kansen en armoede met Hans Spekman

WINTERSWIJK - Vrijdag 31 januari houdt PvdA Winterswijk in Gastgalerij Ankomm’n het middagsymposium Kansen & Armoede. Eén van de sprekers is Hans Spekman. De voormalige PvdA-voorzitter voert het woord namens het Jeugdeducatiefonds, dat kinderen in achterstandsituaties ondersteunt. Inloop: vanaf 13.00 uur.

Het symposium wordt afgetrapt door Carlijn Nijhof, programmamaker en coördinator van het Taalhuis Oost-Achterhoek, onderdeel van de Bibliotheek. Zij zal ingaan op de oorzaken en gevolgen van laaggeletterdheid. Haar verhaal wordt aangevuld door een ervaringsdeskundige.
Steven Kroon vertelt over het werk van Mini-Manna. Steven is een bekende Doetinchemse PvdA-er en nauw betrokken bij het werk van Mini Manna. Deze stichting probeert mensen met een klein budget te ondersteunen via een supermarkt voor mensen met een smalle beurs, een kringloopwinkel en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Hierna zal Hans Spekman, oud-voorzitter van de PvdA, vertellen over het Jeugdeducatiefonds. Het Jeugdeducatiefonds ondersteunt kinderen die opgroeien in een achterstandsituatie. Tenslotte zal PvdA-wethouder Elvira Schepers de stand van zaken toelichten met betrekking tot het opgavebeleid Winterswijk Armoedevrij in 2040 .
Aanmelding: vóór 20 januari aanstaande bij Max van Eck via e-mail maxvaneck@live.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant