Gerrit Hesselink heeft zojuist de 100% Winterswijk Trofee van juryvoorzitter Joldersma gekregen. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Gerrit Hesselink heeft zojuist de 100% Winterswijk Trofee van juryvoorzitter Joldersma gekregen. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Hesselink Koffie ontvangt 100% Winterswijk trofee

Algemeen

Koffie die je overal Nederland kunt tegenkomen

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Voor de 22ste keer werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Winterswijk de promotieprijs Winterswijk uitgereikt, tegenwoordig beter bekend als de 100% Winterswijk trofee. Juryvoorzitter Marlies Joldersma overhandigde de prijs aan Gerrit Hesselink van Hesselink Koffie. Het bedrijf bestaat sinds 1885 en is enige grote koffiebranderij, die een familiebedrijf is. "Waar je in Nederland ook komt, de kans is groot dat je een heerlijk kopje Hesselink koffie krijgt voorgeschoteld", zei Joldersma. "Daarmee zet Hesselink Koffie Winterswijk in de rest van Nederland op de kaart."

Enige familiekoffiebranderij in Nederland
J.W.Hesselink startte in 1885 een winkel in koloniale waren, waar koffie en thee ook toe behoorden. In 1922 werden twee zoons in het bedrijf opgenomen, waarna het J.W. Hesselink & Zn werd. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd niet alleen meer koffie van anderen verkocht, maar ook steeds meer zelf geproduceerd. Er werd daarnaast voorverpakte en voorgemalen koffie verkocht. Tot aan de opkomst van de supermarkten werden de producten aan kleine kruideniers verkocht. Daarna ging Hesselink Koffie zich meer richten op de horeca, waar het koffiemerk inmiddels een bekende naam is. Directeur Gerrit Hesselink behoort tot de vierde generatie van de familie, die actief is in het bedrijf. Hesselink Koffie heeft inmiddels vestigingen op meer plekken in Nederland, maar de hoofdvestiging zit nog steeds in Winterswijk. Het bedrijf heeft al tien jaar de status hofleverancier.

Voorbeeld van duurzaamheid
Juryvoorzitter Joldersma noemde de aandacht die Hesselink Koffie aan duurzaamheid besteedt ook als een van de redenen voor de toekenning van de prijs. "Op het gebied van verduurzamen van het productieproces is Hesselink een hele belangrijke speler in Nederland", zei Joldersma. "Hun Fingerprinted koffie is zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd." Gerrit Hesselink geeft regelmatig presentaties over hoe je een duurzaam product kunt realiseren. In 2019 is de nieuwbouw in Winterswijk gestart. Hesselink wil het duurzaamste pand van Gelderland neerzetten. "Wij mogen trots zijn op de landelijke uitstraling van Hesselink Koffie." Gerrit Hesselink was blij verrast met de prijs. Hij zei dat hij bij alle voorgaande uitreikingen aanwezig was geweest. Met een knipoog zei hij, dat hij altijd al wel had gevonden, dat zijn bedrijf een goede kandidaat voor de promotieprijs zou zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk