Ten Dolle beste inzender van Nederland bij Vogel 2020

Algemeen

Successen voor leden van de EWKV in Zwolle op Vogel 2020

WINTERSWIJK - Nog nooit hebben de leden van de EWKV zulke hoge successen met hun vogels behaald als afgelopen weekend in Zwolle op Vogel 2020. De Winterswijkse vereniging behaalde met deze topscore de zesde plaats van Nederland. In totaal werden 8753 vogels gekeurd.

De heer G.J. ten Dolle werd kampioen bij Rood intensief 378ptn, en bij Agaatkobalt rood mozaïek type 2, eveneens 378 ptn. M. Dielen werd kampioen bij Noordhollandse Frisé lipochroom met 185ptn. Tevens werd hij kampioen met Lancashire gekuifd lipochroom schimmel met 93 ptn. Hij kreeg zilver voor Lancashire gladkop lipochroom schimmel met 91ptn.

De heer M. Aalbers werd kampioen met Bichenowastrilde bruin met 93 ptn, tevens met deze vogels zilver met 92ptn. Ook J. te Hennepe werd kampioen, met Agapornis lilianae groen met 93ptn en met Agapornis nigrigenis dominant bont groen, ook met 93ptn en met Agapornis nigrigenis gele zwartoog 91ptn. Daarnaast kreeg hij nog Brons voor Agapornis nigrigenis groen 91ptn.

J. Zweerink is kampioen geworden met zebravinken Masker grijs man, met 94ptn., met dezelfde soort behaalde hij Zilver met 93ptn. Ook werd hij kampioen met Maskeramadine wildkleur met 370ptn. Met dezelfde soort werd hij ook kampioen bij de Enkelingen met 93ptn en haalde zilver met 92ptn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant