Afbeelding

Uitvaartverzekering en korting?

Algemeen

De premie van de uitvaartverzekering per jaar betalen? Dat kan een interessante korting op de kosten opleveren. Uitvaartverzekeraars innen net als andere verzekeraars premie, in ruil waarvoor ze dekkingen bieden. Dat betekent dat ze inkomsten nodig hebben, om aan de andere kant bedragen uit te kunnen keren. Des te eerder ze die ontvangen, des te prettiger het voor hen werkt.

Korting bij betaling per jaar
Daarom bieden veel uitvaartverzekeraars een korting aan indien u ervoor kiest om de premie op voorhand jaarlijks te betalen. U betaalt dan bijvoorbeeld in december de premie voor de komende 12 maanden. In ruil daarvoor krijgt u dan 2 of 3 procent korting op de totale premie. Stel dat u €8 per maand aan premie betaalt. Per jaar zou dat een bedrag van €96 bedragen. Indien u gebruik maakt van de korting door jaarlijks te betalen is dat bijvoorbeeld nog maar iets meer dan €93.

Meer dan de spaarrente
Dat lijkt wellicht een klein verschil, maar kan toch heel interessant zijn. Die 2 of 3 procent korting door jaarlijks te besparen is namelijk hoger dan de spaarrente op dit moment. Zou u het geld voor de premie een heel jaar op uw spaarrekening zetten? Dan levert dit minder op, waardoor het een goed idee is om de korting op de premie te gebruiken.

Mogelijkheden vergelijken
U kunt op deze pagina terecht voor het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Hier worden echter alleen de maandelijkse premies vermeld. U kunt op de website van de verzekeraar terecht voor het bekijken van de jaarlijkse premies.

Dit artikel wordt u aangeboden door Uitvaartverzekering Vergelijken Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant