Stephan Kersten en zijn medewerkers Bjorn Garstenveld en René Scholten. Foto: PR
Stephan Kersten en zijn medewerkers Bjorn Garstenveld en René Scholten. Foto: PR (Foto: )

Rotonde Winterswijkse Uitdaging klaar

WINTERSWIJK - Iets meer dan een jaar geleden heeft de Winterswijkse Uitdaging de rotonde aan de Groenloseweg 'geadopteerd'.

Na het nodige vooronderzoek en speurwerk heeft de Winterswijkse Uitdaging Hovenier Kersten bereid gevonden deze rotonde in te richten. Door het warme weer van afgelopen zomer kon er dit voorjaar niet aan de rotonde gewerkt worden. Afgelopen weken heeft de rotonde echter een invulling gekregen.

De beplanting die er ingekomen zijn, de groenblijvende grassen Carex morrowii 'Irish Green', deze groene grassen zullen snel dicht trekken zodat er een rustige groen tapijt zal ontstaan. De verdere inplanting is de Easy Prairy garden, dit mengsel luistert naar de naam Sulfur 'the easy Prairie Garden'. Deze beplanting is goed bestand tegen de droogte. Door het te planten in de prairyva zal in de zomermaanden de priariva uitdrogen zodat het onkruid zal sterven en de beplanting die hier in geplant is staat met de wortels in de goede ondergrond. deze zullen verder groeien.

Door het uitdrogen van de prairyva zal juist de ondergrond vochtig blijven omdat hier geen zon en wind op komt. De Sulfur beplanting is in de winterswijk kleuren van blauw en geel. De bomen die op de rotonde staan zijn zuil opgaande Carpinussen (zuilbeuken) deze zijn goed bij te houden zodat ze niet te groot worden. Als struiken zijn er wat winterbloeiende Viburnums op geplant. Aan de nog open kant wordt in het voorjaar een wildbloemenmengsel gezaaid. Dit wildbloemen mengsel zal juist veel insecten aan trekken wat weer goed is voor de biodiversiteit. Hier in zijn wat groepjes met bloembollen aan geplant die het voorjaar zullen aankondigen. Deze bloembollen zijn botanische narcisjes, crocussen en blauwe druifjes.
Het kunstwerk is ontworpen door architect René Scholten terwijl smederij Bosman het ontwerp van René verder vorm heeft gegeven. De vier personen van het kunstwerk symboliseren de doelstelling en missie van de Winterswijkse Uitdaging. Een groep personen rijken iemand de hand met als doel hem verder te helpen ook de Uitdaging verbindt en helpt mensen.

Op een mooie en symbolische manier geeft het kunstwerk doelstelling en missie van de Winterswijkse Uitdaging weer. De Winterswijkse Uitdaging verbindt, oa door de projecten als het Vrijwilligerspunt, ANWB Automaatje, Samenrijderspunt en ook de diverse handwerkgroepen mensen met elkaar. De Uitdaging is de Maatschappelijk Makelaar van Winterswijk. Dinsdag 10 december hebben Stephan Kersten en zijn medewerkers onder toezicht van Bjorn Garstenveld van de gemeente Winterswijk en architect René Scholten de laatste vaste planten geplant.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden