Vier studenten vullen een van de containers met grof vuil uit de achtertuin. Foto: Present Winterswijk
Vier studenten vullen een van de containers met grof vuil uit de achtertuin. Foto: Present Winterswijk (Foto: Present Winterswijk)

Graafschap College in actie in Winterswijk en Groenlo

WINTERSWIJK - Studenten van het Graafschap College Groenlo zijn maandag 9 december gestart met de kerstactie #Groenlo4Present. Naast dat vele studenten diverse inzamelingsacties organiseren voor Present, gaan veertig studenten praktisch aan de slag via projecten van Present. Deze studenten hebben in hun eerste actieweek al een merkbaar verschil gemaakt achter de voordeur van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze gaan hier nog mee door tot en met 19 december.

De studenten ervaren op deze manier hoe een paar uur van hun tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Een van de inzamelingsacties die de andere studenten organiseren is een spelenkermis op 18 december in Groenlo.

In de eerste actieweek gingen de veertig studenten onder andere aan de slag met twee kinderkamers in Winterswijk. De alleenstaande moeder met begeleiding van Estinea, wist zelf niet waar ze moest beginnen. De studenten knapten de twee kamers op, schilderden de overloop en toverden een glimlach op de gezichten van de moeder en haar kinderen.

In Groenlo hebben de studenten de tuin van een alleenstaande vrouw opgeruimd. Onder het motto “We doen geen half werk, het liefst maken we alles af”, hebben ze twee grote containers gevuld met grof vuil. Ze komen nog terug om de klus helemaal af te ronden.

Bij een alleenstaande man kwam een schoonmaakploeg van studenten in actie. Hij had zijn woning zelf grotendeels al opgeruimd, maar het laatste beetje lukte hem zelf niet. De studenten maakten alles mooi schoon. De bewoner was erg geroerd. “Ik heb een grote zorg minder voor kerst”, liet hij weten.

Wie Present Winterswijk ook financieel wil steunen, zodat ze nog meer groepen vrijwilligers kunnen inzetten bij mensen die extra hulp kunnen gebruiken, kan via www.presentwinterswijk.nl/doneren doneren. Wie zelf aan de slag wil, kan contact openemen met Anneke van Nierop, projectcoördinator van Present Winterswijk, annekevannierop@presentwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden