Mooie prestaties van de Winterswijkse zwemmers in Vaassen. Foto: PR
Mooie prestaties van de Winterswijkse zwemmers in Vaassen. Foto: PR (Foto: )

Winterswijkse zwemmers presteren goed op Gelderse B Kampioenschappen korte baan

WINTERSWIJK - In het weekend van 7 en 8 december hebben er in totaal 12 zwemmers van WWV Winterswijk deelgenomen aan de Gelderse B kampioenschappen in Vaassen. De zwemmers die hebben deelgenomen zijn: Renée Duenk, Anne Gijsbers, Stef Gijsbers Wessel Jansen, Myrthe Ketterink, Sterre Naves, Rolf Veldboom, Milena Vlot, Fleur Vruggink, Roos Vruggink, Danitscha Werter en Marike Hovinga.

Na een aantal voorbereidende trainingen waren de zwemmers van WWV Winterswijk klaar voor actie bij de wedstrijd. De Winterswijkers zijn dit jaar als vierde in het totaalklassement geëindigd op basis van de medailles.
Anne Gijsbers wist op de 50m schoolslag een tweede plaats te behalen met een eindtijd van 39.18. Wessel Jansen behaalde ook met de 50m schoolslag een tweede plek en eindigde met een mooie PR tijd van 38.59. De 100m wisselslag wist hij ook een PR te zwemmen en behaalde hiermee een gouden plak (eindtijd 1:15.05)! Sterre Naves wist met de 100m schoolslag een mooie zilveren medaille naar binnen te werken en eindigde in een tijd van 1:26.94. Milena Vlot behaalde met de 50m vrije slag, 100m vrije slag en de 100m rugcrawl een eerste plek. Bij de 100m vrije slag wist Milena zelfs de eerste plek te bemachtigen terwijl zij als 26e stond ingeschreven.
Stef Gijsbers wist op allebei zijn afstanden een PR te zwemmen hij zwom de: 50m vrije slag (eindtijd: 34.56) en de 50m rugcrawl (eindtijd: 39.82). Myrthe Ketterink behaalde op de 50m vrije slag een mooie PR met een tijd van 35.61. Sterre Naves met de 50m rugcrawl en behaalde een tijd van 35.45. Rolf Veldboom op de 100m vrije slag (eindtijd: 1:06.98). Fleur Vruggink behaalde het grootste PR van WWV Winterswijk tijdens deze race op de 100m vrije slag, zij ging van een tijd van 1:21.36 naar 1:16.74. Ook op de 50m vrije slag wist Fleur een mooie PR te behalen (eindtijd: 34.66). Haar zusje Roos Vruggink wist ook strakke tijden neer te zetten, op de 100m vrije slag had zij een tijd van 1:19.84. De 50m rugcrawl een tijd van 43.05 en de 100m rugcrawl een tijd van 1:31.38. Alle tijden zijn nieuwe persoonlijke records.
Danitscha Werter wist op al haar afstanden een PR te zwemmen, op de 50m vrije slag zwom zij een strakke 29.40. Op de 100m vrije slag wist zij (Na een zeer lange tijd niet meer een PR te hebben gezwommen op deze afstand) een mooie seconde van haar tijd af te zwemmen en eindigde met een tijd van 1:05.40. De 100m wisselslag behaalde zij een eindtijd van 1:14.14, maar toen kwam haar 100m schoolslag. Aan het begin van de dag was Danitscha al bezig met deze afstand, "Ik wil in de 1:20 zwemmen" gaf Danitscha aan. Haar record stond echter op een 1:23.64. De eerste baan ging gesmeerd en ze lag op schema. De laatste meters waren even pittig, maar met een eindtijd van 1:20.43 wist Danitscha dus haar doeltijd te behalen.
Bij deze wedstrijd deden de Winterswijkers ook nog mee met de estafettenummers, Dit jaar ging het eerste estafetteteam bestaand uit: Milena Vlot, Renée Duenk, Danitscha Werter en Anne Gijsbers aan de bak met de 4 x 100m vrije slag. Na Milena lag WWV Winterswijk 5 meter voor op de tegenstanders. Renée wist deze voorsprongen verder uit te breiden naar de 6 meter. Danitscha hield de trend voort en we liepen steeds verder uit. Anne ging ook als een speer en we wisten de eerste plek te bemachtigen met ongeveer 10 meter voorsprong.

De volgende dag was er voor de pauze de 4 x 100m vrije slag voor de jongere dames. Hier zwommen: Roos Vruggink, Myrthe Ketterink, Marike Hovinga en Fleur Vruggink. Roos mocht beginnen en wist de tegenstanders goed bij te benen. Myrthe wist het tempo goed bij te benen, echter waren de tegenstanders die Myrthe had nu ook een tikkeltje ouder. Marike hield het tempo er goed in en de zwemmers kwamen weer dichterbij, naar en vierde plek. Fleur maakt het met een super tempo af en wist deze vierde plaats te behouden.
De dames: Milena, Renée, Danitscha en Anne gingen nogmaals een estafette doen, ditmaal de 4 x 100m wisselslag. Milena ging als eerste van start met de rugcrawl, Renée zwom de schoolslag, Danitscha de vlinderslag en Anne de borstcrawl. Het was een zeer spannende race, de tijden lagen dicht bij elkaar. Op het moment van de 100m vrije slag lagen de Winterswijkers 5 meter achter op de nummer één. Anne ging als een speer door het water om de 5 meter in te halen. Dit was bijna gelukt, alleen was zij net zes tiende later aan de kant. Het leverde zilver op.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden