Turnsters 4e divisie in eigen Sport- en turnhal
Turnsters 4e divisie in eigen Sport- en turnhal (Foto: PR Penta Winterswijk)

Turnsters Penta behalen mooie resultaten in eigen turnhal

WINTERSWIJK - Op zaterdag 7 december turnden de meiden uit de 4e divisie hun eerste plaatsingswedstrijd. Een spannende dag in de eigen Sport- en turnhal en een eerste meting om te kijken waar de turnster van Penta Winterswijk staan op dit niveau. Maar liefst 30 turnsters namen deel aan deze wedstrijd.

De jongste deelnemers van de dag begonnen de wedstrijd bij de instappers. Helaas begonnen ze alle vier met een valse start op balk, maar wisten ze dit om te zetten in positieve energie voor de rest van de wedstrijd. Isa ten Dolle turnde voor het eerst een individuele wedstrijd en mag meer dan trots op zijn op haar 15e plek. Ze turnde strakke oefeningen en weet waar de verbeterpuntjes liggen voor de volgende keer. Elize Willink, Fleur Nijman en Fenna Hesselink gingen als een speer en maakte het verschil met de andere turnsters op de uitvoering en netheid van hun oefeningen. Elize turnde zich op drie van de vier toestellen in de top 3 en mocht het zilver mee naar huis nemen, Fleur liet één van de beste sprongen zien en mocht naast Elize als 3e op het podium gaan staan, Fenna eindigde hier net naast als vierde.

In baan 2 mochten Dani Hiddink, Liz Hijink en Silvia van Battum de wedstrijddag beginnen. Het eerste toestel was meteen de balk. Helaas konden Liz en Dani niet blijven staan, maar turnde Silvia hier het tweede cijfer. Dani turnde verder sterke oefeningen en een nieuwe element aan de brug. Dit bracht haar op een achtste plek. Liz had afgelopen seizoen een blessure en kon eindelijk weer laten zien wat ze kan en eindigde als elfde. Silvia turnde een stabiele meerkamp waarmee ze met een vierde plek net buiten de prijzen viel.

De pupillen 1 turnden in een volle wedstrijd met 31 turnsters. Lindsey Sonderen turnde een nette wedstrijd, maar had nog wat moeite met het onthouden van haar oefeningen. Helaas werd ze hier in de flink op afgewaardeerd en vond ze zichzelf terug op een achttiende plaats. Salina Grevers turnde vorig jaar nog niet in de vierde divisie en mag tevreden zijn op haar 22e plek. Sophie Pierik turnde zichzelf naar de top 3 op vloer en sprong, maar liet punten liggen op balk en brug, dit bracht haar naar een zesde plek. Fay Tiggeloven turnde een top wedstrijd en stak er met kop en schouders bovenuit, met maar liefst twee punten afstand van haar naaste concurrente pakte Fay het goud.

In baan 2 was het aan de junioren. Met een groep van maar liefst 7 meiden was het dus een gezellige boel. Dionne Konings en Tess Grijsen turnden voor het eerst bij de junioren en voor een eerste wedstrijd hebben ze het goed gedaan. Ze eindigde op een 28e en 24e plek. Ruth Westrum behaalde het eerste sprongcijfer en turnde zich in het eindklassement naar een elfde plek. Jonna Hulzink had niet zo'n stabiele balk oefening als normaal maar turnde verder goede oefeningen waarmee ze als tiende eindigde. Noor ten Dolle begon haar wedstrijd super op de balk en wist de wedstrijd op dezelfde manier af te maken. Noor eindigde als zesde. Ilse van Waardenburg en Anna Everding bleven allebei niet op de balk staan en mochten tot hun grote verbazing het podium betreden. Ilse eindigde mede door een mooie brug oefening (eerste) op een derde plek. Anna haalde mooie cijfers op vloer en sprong (tweede) en mocht op het hoogste podium staan.

Elin Teunissen en Nore Heesen turnden hun wedstrijd bij de pupillen 2. Nore is dit seizoen gepromoveerd naar de 4e divisie en mocht zich voor het eerst meten met de andere meiden op dit niveau. Met een mooie basis op sprong en brug kan ze nu aan het werk om haar vloer en balk oefeningen te perfectioneren, Nore eindigde als 22e. Ook Elin turnde sterk op brug (eerste) en sprong (tweede), net als Nore heeft ze nog enkele verbeterpuntjes op vloer en balk, maar ondanks dit was het brons voor Elin.

In de andere baan was het de beurt aan de senioren. Merle Eekelder, Bo Duenk en Zoë Holdampf turnden in wedstrijd drie. Lena ten Damme kon niet deelnemen wegens een blessure. Merle is dit jaar gepromoveerd naar de vierde divisie. Helaas had Merle last van een blessure waardoor de voorbereidingen niet optimaal waren. Merle eindigde als zestiende. Bo had zin in de wedstrijd en turnde op de eerste drie toestellen mooie oefeningen. Op de balk had ze wat minder geluk. Met een derde cijfer op sprong eindigde Bo op een elfde plek. Met een eerste cijfer op brug, het derde cijfer op vloer en zelfs nog een val op balk wist Zoë iedereen achter zich te laten en eindigde ze als eerste.

Bente Rensen, Sanne ten Pas en Nina Somers turnden in de laatste wedstrijd. Bij Sanne ging het helaas mis op brug en bij Nina op balk, de meiden wisten zich heel knap te herstellen na deze tegenvallers en turnden zichzelf naar een zesde en zevende plek. Bente hoefde zich niet te herpakken en liet zich op alle toestellen van haar beste kant zien, met als uitschieter een dijk van een balkoefening. Bente eindigde als tweede in de meerkamp. Deze drie meiden hebben nog de nodige uitdagingen op de vier toestellen en kunnen alleen nog maar groeien dit seizoen.

In de andere baan turnden Esmay Onnink, Ilja Dreeyers, Lana Dondergoor en Tessa Duursma. Esmay was de verassing van de dag met een nieuw element op de brug. Verder turnde deze debutant bij de senioren prima oefeningen en eindigde als elfde. Ilja turnde op vloer vol overtuiging en behaalde daarmee het derde cijfer op vloer en eindigde in het eindklassement als achtste. Lana turnde vier stabiele oefeningen. Ondanks een val wist Lana knap derde te worden. Tessa sprong er boven uit en eindigde op elk toestel in de top 3. Dik verdiend mocht zij dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden