Worden de bouwplannen werkelijkheid? Foto: Bernhard Harfsterkamp
Worden de bouwplannen werkelijkheid? Foto: Bernhard Harfsterkamp

Bouwplan voor de kop van de Meddosestraat gewijzigd

Algemeen

B en W stemmen opnieuw in met principeverzoek

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Ruim een jaar geleden stemden burgemeester en wethouders in met een principeverzoek voor een bouwplan voor de kop van de Meddosestraat. De panden waarin jarenlang juwelier Sellink was gevestigd, zouden verbouwd worden tot woonstudio's voor jongeren. Op de begane grond zou winkelruimte komen. Inmiddels is een gewijzigd plan aan de gemeente voorgelegd, waarin de studio's zijn omgezet in huurappartementen voor starters. B en W is opnieuw positief en wacht op een verdere uitwerking van de plannen.

Droom of werkelijkheid?
Een jaar geleden waren de gemeenteraadsleden al positief over de plannen. Eindelijk zou een van de verwaarloosde plekken in het centrum aangepakt worden. Tegelijkertijd was er enige scepsis of het plan wel gerealiseerd zou worden. Blijkbaar hadden ook de initiatiefnemers hun twijfels, want tijdens het herdenken van het honderdjarig bestaan van juwelier Sellink verschenen niet alleen foto's van het verleden op de ramen van het pand, maar ook een verbeelding van het bouwplan met het onderschrift "Droom of werkelijkheid". Het bleef stil rondom het vervolg van het plan, al zei wethouder Wim Aalderink wel dat hij nog steeds in gesprek was met de initiatiefnemers.

Andere ontwikkelaar
Kort voor het onverwachte overlijden enkele maanden geleden van Henk Abbink, de belangrijkste initiatiefnemer, was er nog wel een nieuw principeverzoek ingediend. De plannen zijn gewijzigd. In het vorige plan was het nog de bedoeling om het hoekpand grotendeels te handhaven in het bouwplan. Inmiddels is gebleken dat dit niet mogelijk is, zodat er sprake zal zijn van volledige nieuwbouw. Ook komt er geen parkeergarage en worden de studio's met gemeenschappelijke ruimten omgezet in startersappartementen. Er waren al zes appartementen gepland. Dat worden er nu tien. Die worden tussen 27 en 41 vierkante meter groot. B en W veracht voor dit aanbod voldoende belangstelling. De familie van Henk Abbink heeft aangegeven dat het eigendom van het project overgaat naar een ontwikkelaar.

Bouwplan aan de Grotersweg
In de algemene commissievergadering van 4 december werd namens de familie ingesproken door de heer Groen. Hij sprak niet over het plan voor de Meddosestraat, maar over een aantal percelen aan de Grotersweg. Het was de wens van Henk Abbink om daar woningen te bouwen. De familie ziet graag dat deze wens gerealiseerd wordt. Er is echter onduidelijkheid ontstaan of deze percelen nog tot de bebouwde kom behoren of tot het buitengebied. De percelen liggen tussen het Trafostation aan de Mentinkweg en de spoorweg naar Zutphen aan de rand van Winterswijk. Woningbouw in de bebouwde kom is waarschijnlijk gemakkelijker uit te voeren. Wethouder Inge Klein Gunnewiek kon echter nog geen antwoord geven op de vraag of de percelen tot de bebouwde kom behoren.

Aangepast plan voor kop Meddosestraat. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant