De spoorwegovergang in de Klandermansweg wordt afgesloten. Foto: Bernhard Harfsterkamp
De spoorwegovergang in de Klandermansweg wordt afgesloten. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Spoorwegovergang Klandermansweg binnenkort afgesloten

Algemeen

WINTERSWIJK - Binnenkort wordt de procedure gestart om de onbewaakte spoorwegovergang in de Klandermansweg aan de openbaarheid te onttrekken. Aanvankelijk was er nog discussie of deze spoorwegovergang of die in de nabijgelegen Veldhorstweg het beste afgesloten kon worden. Door af te spreken dat er vanaf de overgang in de Veldhorstweg en weg parallel aan het spoor richting Klandermansweg wordt aangelegd werden de bezwaren weggenomen. Landbouwers hoeven daardoor niet een lange omweg te maken om hun percelen te bereiken.

Door Bernhard Harfsterkamp

Gronden voor "parallelweg" verworven
Inmiddels is de benodigde grond voor de onverharde "parallelweg" door ProRail aangekocht en kan die binnenkort aangelegd worden. Dit is reden voor burgemeester en wethouders om de procedure voor onttrekking aan de openbaarheid nu op te starten. Nadat het ontwerpbesluit zes weken ter inzage heeft gelegen kan de gemeenteraad een definitieve beslissing nemen. Bezwaren worden niet verwacht, omdat overeenstemming met de betrokken landbouwers is bereikt. Ook is er instemming van camping Vreehorst, Wandelnet, Fietsplatform en de Adviesgroep recreatie en infrastructuur. De spoorwegovergang in de Veldhorstweg zal beveiligd worden.

Extern bureau zet alle mogelijkheden voor overgang Greversweg op rij
De enige onbewaakte spoorwegovergang waar nog een beslissing over moet worden genomen is die in de Greversweg. Het is de bedoeling is dat die overgang eveneens wordt afgesloten, maar er is nog geen goed alternatief voor fietsers en wandelaars gevonden. Eerder dit jaar dacht B en W dat alternatief wel te hebben gevonden, maar daar was geen voldoende draagvlak voor bij de omwonenden. In de Algemene commissievergadering van 4 december deelde wethouder Wim Aalderink mee dat er daarom een extern bureau is ingehuurd, die alle mogelijkheden inclusief de kosten op rij zet. De wethouder hoopt dat daarna ook snel een beslissing kan genomen worden over de laatste van de vijf veelbesproken onbewaakte spoorwegovergangen.

Langs het spoor wordt richting de Veldhorstweg een parallelweg aangelegd. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant