Sinterklaas opent nieuwe bieb in OBS Kotten

De bibliotheek werd op feestelijk wijze geopend door Sint en zijn pieten. Foto; Sis Huiskamp
De bibliotheek werd op feestelijk wijze geopend door Sint en zijn pieten. Foto; Sis Huiskamp (Foto: )

KOTTEN - Tijdens zijn bezoek aan openbare basisschool Kotten bracht Sinterklaas afgelopen week als cadeau een steekwagen vol met jeugdboeken mee. Voor alle groepen was er een grote doos. In het gezelschap van de leerlingen, juffen en meesters opende hij daarna officieel de nieuwe bibliotheek van de school.

Door Sis Huiskamp

Alle kinderen zijn vanaf januari lid van de nieuwe bieb en hebben een pasje. Rianne van Eijnatten, consulent educatie jeugd en Karin van den Dikkenberg, lees/mediacoach, beiden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, zijn erg blij. "Wij vinden het belangrijk dat de bibliotheek dicht bij de kinderen is", zegt Rianne. "Het gaat vooral om het plezier hebben in lezen. We hebben dus veel leuke boeken, en ze mogen gewoon mee naar huis." Aan de bibliotheek is een onderwijsprogramma gekoppeld en Karin zal als leescoach regelmatig de school bezoeken.

Johan Wilterdink, directeur van Obs Kotten onderstreept het belang van lezen. "Als je kunt lezen, kun je jezelf ontwikkelen. We besteden er veel tijd aan en nu hebben we er weer een volwaardige en goed onderhouden uitleen bij." De openbare scholen in Woold en Huppel gingen al voor. De uitleen is in handen van enkele vrijwilligers. Karin: "We vinden het leuk dat deze Kottense vrijwilligers zelf allang geen kinderen op deze school meer hebben."

"Wij zouden graag meer bibliotheken op de scholen willen maar het hangt grotendeels af van subsidie. We kregen al geld van de Kinderpostzegels en Kunst van Lezen", zegt Rianne. "Wat zou het mooi zijn als de gemeente Winterswijk hier ook aan wil bijdragen."

De goedheiligman blijkt zelf ook een liefhebber van lezen. Op de vraag wat zijn favoriete boek is, antwoordt hij: "Ik hou van mooie gedichten en lees vooral graag in mijn eigen Grote Boek."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden