: V.l.n.r. De organisatoren Mitch Frerichs, Max Waaijman, Roy Stammers, Stephan Luiten, Jaap Wansink proosten alvast op 2020! Foto: Han van de Laar
: V.l.n.r. De organisatoren Mitch Frerichs, Max Waaijman, Roy Stammers, Stephan Luiten, Jaap Wansink proosten alvast op 2020! Foto: Han van de Laar (Foto: )

Met Countdown feestelijk het jaar 2020 in!

WINTERSWIJK - Het begint een echte traditie te worden. Na drie succesvolle edities wordt voor de vierde keer het Winterswijkse Nieuwjaarsfeest Countdown georganiseerd. Er is weer een spraakmakend programma met, op veler verzoek een extra feestruimte voor hits uit de jaren 60, 70 en 80. Hiervoor is speciaal het theatercafé ingericht waar DJ VINYL bezoekers mee terug neemt in de tijd.

Door Han van de Laar

De organisatoren Mitch Frerichs, Roy Stammers, Stephan Luiten, Jaap Wansink en Max Waaijman hebben er weer zin in. Roy: "We hebben een goede formule te pakken en verwachten binnenkort uitverkocht te zijn, dus is het raadzaam snel je kaarten te bestellen." Mitch vult aan: "We beginnen buiten weer om 22.00 uur met een soort pré-party. Iedereen is dan welkom op de parkeerplaats van Theater de Storm. Daar staat een sfeervolle verwarmde skihut en met zijn allen gaan we aftellen naar het jaar 2020. Op het plein vindt dan voor belangstellenden en omwonenden een grote vuurwerkshow plaats. Jong en oud is welkom." De organisatoren lopen daarmee al vooruit op de landelijke discussies over vuurwerkzones, die ongetwijfeld een keer vastgesteld worden door gemeentes. Stephan: "Het zou mooi zijn als de parkeerplaats van Theater de Storm dan ook een zone wordt waar gecontroleerd siervuurwerk de lucht ingaat. Wat dat betreft lopen we al voorop."

Coverband Release
Om 0.30 uur openen de deuren van De Storm en kan iedereen, die een kaart heeft en 18+ is, naar binnen. Max: "Om het allemaal wat vlotter te laten lopen, zijn er drie momenten in de week voorafgaande aan het feest, waarop men alvast een kluisje kan reserveren en munten kan kopen. Je hoeft daarvoor dan niet in de rij te staan."
Er wordt feest gevierd op diverse podia. Jaap: "Dat is natuurlijk in de grote feestzaal. Daar treedt de coverband Release op, momenteel dé nieuwe sensatie. Deze zorgt voor een gegarandeerd feestgevoel. Hits van nu en classics van vroeger staan op het repertoire. Kortom een denderend optreden, ondersteund door een spetterende lichtshow." In de kleine zaal rechts wordt het feesten met de DJ'S LENN en CAPSLOCK. In het theatercafé wordt er teruggegaan in de tijd met DJ VINYL. Uiteraard is er tevens volop feestmuziek in de Skihut.

Vriendengroepen
Al met al worden er zo'n tweeduizend bezoekers verwacht en daarmee is dit het grootste nieuwjaarsfeest in Winterswijk. Roy: "Aan de kaartverkoop zie je dat er ook veel studenten komen die inmiddels elders wonen maar net zoals met het Volksfeest ook nu weer van de partij zijn. Soms gaan de kaarten wel met tien stuks tegelijk weg. Complete vriendengroepen gaan zo feestend het nieuwe jaar in." In totaal zijn er zo'n twintig vrijwilligers actief om dit feest in goede banen te leiden. De volgende ochtend om 10.00 uur is de ploeg alweer aan het opruimen. Mitch: "Dat kan dan ook maar het beste zo snel mogelijk gebeuren. Daarna kunnen ook wij genieten van het nieuwe jaar!"
De tickets kosten 21 euro per stuk en zijn te bestellen via de website countdownwinterswijk.nl of op Facebook CountdownWinterswijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden