De Meddosestraat is de meest muzikale straat. Foto: Catharina de Fauw
De Meddosestraat is de meest muzikale straat. Foto: Catharina de Fauw (Foto: )

Ondernemers halen alles uit de kast voor sfeervolle kerstmarkt

Meddose-straat in kerstsferen

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Een van de hoogtepunten van het jaar in de Meddosestraat is de traditionele kerstmarkt. Ook dit jaar trekken de ondernemers uit deze gezellige Winterswijkse winkelstraat weer alle registers open om de markt op 15 december tot een succes te maken. Vanaf 12 uur kunnen bezoekers zich onderdompelen in kerstsferen.

Zeker 35 kramen zullen er in de straat te vinden zijn. "We hebben stands met voornamelijk ambachtelijke en eerlijke producten. Wij als organisatie willen de kramen gevuld hebben met producten die passen bij Kerst.", vertelt Inge ten Dolle, een van leden van de commissie die de organisatie van de markt op zich neemt, en eigenaressen van PB &G in de Meddosestraat. "Hier kunnen mensen terecht voor kramen met bijvoorbeeld streekproducten. Er is onder andere een imker, De Brömmels is aanwezig met hun geitenkaas, maar er zijn nog veel meer lekkernijen te verkrijgen op de kerstmarkt. Verder zijn er ook handwerken te vinden, handgemaakte kerstkransen en kerststukjes. De kramen zijn veelal gevuld met ambachtelijke producten die passen bij deze feestelijke kersttijd."

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Er is een loempiawagen en een poffertjeskraam. "We kunnen ook de liefhebbers verblijden met een beker Glühwein." Ook op 22 en 29 december kan er een glaasje Glühwein genuttigd worden in de Meddosestraat.

Ballonnen en rodelen
Voor de kinderen is ballonnenartiest Jozua Zweers ook deze keer aanwezig. "Maar er komt meer dit jaar", verklapt Inge. "Kinderen kunnen gratis een ritje maken op een echte mini-rodelbaan." Ook staat dit jaar de 'lotenboom' weer in de straat, waarbij mooie prijzen te verdienden zijn, die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers uit de Meddosestraat. Wie een lootje koopt ziet gelijk of hij/zij prijs heeft.

Muziek
De Meddosestraat is met meerdere muziekwinkels (Jasper Muziek, Westera Piano's en Vleugels en voorheen Graauw Instrumenten) ook nog eens de meest muzikale straat in het Winterswijkse centrum. Er is dan ook volop muziek tijdens de kerstmarkt. Naast optredens van de koren Chanson en Hollands Glorie, kunnen lokale talenten laten horen wat ze in huis hebben op het podium bij Jasper Muziek. Verder is er al vanaf 14 december kerstmuziek te horen in de straat. "Dat is gezellig voor de mensen die in de straat komen winkelen", vindt Inge. "De ondernemers in de Meddosestraat dragen hun steentje bij om deze kerstmarkt en de gehele maand december tot een gezellige en sfeervolle tijd te maken."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden