Nachttrein naar Winterswijk vanaf 15 december

Nieuwe dienstregeling Arriva van start

WINTERSWIJK - Met ingang van zondag 15 december is er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in de regio's Achterhoek en Rivierenland. De nieuwe dienstregeling is erop gericht om kwalitatief goed, doelmatig en duurzaam openbaar vervoer te bieden met aandacht voor goede treinverbindingen richting Randstad, Arnhem, Nijmegen en Brabant, vanuit de Achterhoek. Meer informatie en alle wijzigingen zijn voor de reiziger staan in de reisplanners en via arriva.nl/dienstregeling.

Voor de Arriva treintrajecten is voor 2020 nadrukkelijk gezocht naar mogelijkheden om de overstapkwaliteit en de betrouwbaarheid van de dienstregeling te verbeteren. Dat betekent voor de treinreizigers tussen de Achterhoek en Randstad/Nijmegen, dat zij op Arnhem Centraal een ruimerere – twee minuten extra tijd- overstap krijgen.
Nieuw is ook dat in de weekenden tussen 12.00 uur en 21.00 uur er een halfuurverbinding komt voor de hele Achterhoek met zowel Arnhem als Zutphen.
Voor reizigers die vanuit de Randstad via Apeldoorn met de Arriva-sneltrein richting Zutphen gaan, zal in de avonduren, de reistijd met een kwartier afnemen. Voor de reizigers richting de Achterhoek is er zelfs een half uur tijdwinst.

Daybreaker naar Winterswijk
In het voorjaar van 2019 hield Arriva een proef met een nachttrein tussen de stations van Arnhem en Doetinchem, de zogenaamde Daybreaker. Na evaluatie van deze proef is besloten deze trein verder door te zetten. De Daybreaker krijgt in de nacht van zaterdag op zondag, een groot deel van het jaar, een vaste plek in de dienstregeling. De trein vertrekt om 04.30 uur vanaf station Arnhem en rijdt na Doetinchem verder naar Winterswijk. Daarmee gaat een wens van het uitgaanspubliek in de Achterhoek in vervulling. Om 00.35 uur en 01.35 uur vertrekken de andere nachttreinen van station Arnhem richting Winterswijk. Voor uitgangspubliek uit de Liemers is er, in aanvulling op de Daybreaker van 04.30 uur, ook om 03.30 uur een trein van Arnhem naar Westervoort, Duiven en Zevenaar.

Wijzigingen busdienstregeling
Voor de buslijnen in de regio's Achterhoek en Rivierenland gaat het om verschillende kleinere wijzigingen die uiteraard van invloed kunnen zijn op de gehele reis. Arriva adviseert reizigers daarom voorafgaand aan de gewenste reis de reisplanner te raadplegen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden