Zondag 15 december signeert Arjan Ligtenbarg bij Boekhandel Kramer

Zondag 15 december signeert Arjan Ligtenbarg bij Boekhandel Kramer van 15 tot 16 uur zijn ( plaatselijke) bestseller Textielindustrie in Winterswijk & omstreken.

Een prachtig boek waarin hij een beeld schetst van de opkomst en neergang van de textielindustrie in de Achterhoek en omstreken, met de nadruk op Winterswijk. De grote Winterswijkse weverijen verdwenen in de jaren 1960 tot ongeveer 2000. Veel mensen werden toen werkeloos maar vonden gelukkig wel weer werk of gingen (vervroegd) met pensioen.

Het boek is geïllustreerd met veel foto's. Daarnaast staan er advertenties in die destijds in de Winterswijkse Courant werden geplaatst. Opmerkelijk is dat destijds Firma Lückman en De Duif adverteerden en nu nog steeds beeldbepalend zijn voor Winterswijk.

Bij het doorlezen en doorbladeren van het boek is te zien dat er In en rond Winterswijk nog verrassend veel overblijfselen van de Winterswijkse textielindustrie terug te vinden zijn.

Veronie Snijder-Kramer
www.boekhandelkramer.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Boekhandel Kramer. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden