Skopein Wivoc Dames 1verliest met 3-2 in Wehl

Algemeen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse volleybaldames speelden afgelopen weekend in Wehl.

Tijdens het inlopen voelde het erg kaal op het veld, waar Skopein Wivoc dames 1 normaal thuis wel eens met 11 man inloopt, begonnen zij met 6 speelsters. Trainer Wilhelm de Ruiter was de laatste twee dames nog even aan het tapen en libero Lieke Beusink was helaas geblesseerd aan haar kuit. Al met al een boel pijntjes en blessures.
Skopein Wivoc dames 1 begon redelijk aan de eerste set. Er werd best aardig gevolleybald, maar het kon beter. Met teveel persoonlijke en eigenlijk onnodige fouten, konden de Winterswijkse dames aan het eind van de set niet meer bij komen en verloren zij met 25-23.
De tweede set begon Skopein Wivoc dames 1 dan ook super scherp. Met goede serviceseries, slimme tikballen en knetterharde fireballs, allemaal voortkomend uit een stabiele pass van de Winterswijkse speelsters, lukte deze set alles. Spelverdeelster Marijn Ros, kon al haar speelster vrij bedienen. Halley was het spoor compleet bijster, waardoor Skopein Wivoc dames 1 deze set dik kon winnen met 10-25.
Dit spel probeerden de speelsters van trainer Wilhelm de Ruiter de derde set ook vast te houden. Alleen was Halley het hier niet mee eens en gingen de dames uit Wehl weer een stuk beter spelen. Hun servicedruk ging omhoog en verdedigend werden er meer ballen gepakt. Voor Skopein Wivoc dames 1 een teken om nog meer gas te geven. En dat lukte, Mattie (Madelon van den Berg) bleef met dezelfde bal steeds hetzelfde gaatje opzoeken, Esmé en Manon Schreurs bleven scoren met tactische ballen of snoeiharde aanvallen, Mirte Leukenhaus scoorde de meest mooie ballen. Milou van Dam sloeg een knetterharde bal rechtdoor op de grond. De set eindigde in 21-25.
Het voelde alsof Skopein Wivoc dames 1 wist dat men ook de vierde set zou moeten kunnen winnen. Er werd in de vierde set begonnen met een mooie voorsprong. Helaas kreeg Manon Schreurs in het begin van de set tijdens het blokkeren de bal op haar gezicht waardoor er gewisseld moest worden van bril. Met een zichtbaar dik oog speelde zij verder. Op de een of andere manier was men hiervan toch wel iets van het rit en moesten zij er echt weer in komen. Halley had hier geen boodschap aan en bleef alles van de grond halen. Zij roken kansen en die grepen ze. De Winterswijkse dames konden deze set helaas geen vuist meer maken en verloren met 25-23.
Men wilde zo graag ook de vijfde set pakken en 3 punten meenemen naar Winterswijk, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Halley won deze set met 15-10.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 december thuis vanaf 17.00 uur Wivoc D1 - Orion D2.