Janne Luisman en Brin Gelinck vallen in de prijzen. Foto: PR Penta Winterswijk
Janne Luisman en Brin Gelinck vallen in de prijzen. Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Succesvolle start tweede divisie turners Penta in Hengelo

WINTERSWIJK - Zaterdag 30 november was een spannende dag voor de turnsters uit de tweede divisie van Penta. In het Overijsselse Hengelo mochten vier turnsters van Penta Winterswijk hun seizoen openen.

De eerste ronde was voor Brin Gelinck, instap N2, en Janne Luisman, jeugd D. Voor Brin was het haar eerste wedstrijd ooit op dit niveau en wat heeft ze het goed gedaan. Gedegen oefeningen op brug en sprong en uitschieters op de vloer en zelfs het hoogste cijfer op de balk. Dit alles bracht Brin naar een hele mooie tweede plaats.

Janne mocht in de baan naast haar clubgenoot turnen. Ook Janne heeft het fantastisch gedaan, zonder uitzondering zette zij mooie oefeningen neer, met als hoogtepunt die op de balk. Daar turnde ze onder meer een losse radslag, een loop flick-flack, bovendien ook een gesloten flick-flack tot stand. Hiermee zette zij het hoogste cijfer neer. Janne is in Hengelo in de einduitslag dan ook heel mooi eerste geworden.

In de tweede ronde mocht junior C turnster Nouk Kos aan de slag. Nouk heeft zelf de keuze gemaakt om vanuit de derde divisie naar de tweede te promoveren. Het werd voor Nouk een vierkamp met twee gezichten. Op de brug en de vloer liet Nouk goed geturnde oefeningen zien. Helaas liet Nouk op de balk en de sprong een steekje vallen. De concurrentie is dan van een dusdanig niveau dat dit niet zonder consequenties blijft. Desondanks heeft Nouk een keurige zesde plek in dit deelnemersveld behaald, een gedegen start van het seizoen.

De derde ronde was voor pupil 2 N2 turnster Lara Hallers. Ook hier kunnen we spreken van een wedstrijd met twee gezichten. Een valse start op de vloer met een gemiste één serie, maar daarna een heel mooi herstel op de sprong, wat haar het op één na hoogste cijfer in deze categorie bracht. Vervolgens een keurige oefening aan de brug, om op de balk jammer genoeg een beetje in mineur te eindigen. Lara is zaterdag desondanks op een nette achtste plaats terecht gekomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden