Winterswijkse zwemmers presteren goed. Foto: PR
Winterswijkse zwemmers presteren goed. Foto: PR (Foto: )

Gelderse Kampioenschappen korte baan 2019

WINTERSWIJK - In de weekenden van 16/17 en 23/14 november 2019 werden er de Gelderse kampioenschappen korte baan gezwommen in Nijmegen.

WWV Winterswijk had 6 zwemmers die deel mochten nemen aan de Gelderse Kampioenschappen in het Erica Terpstra zwembad in Nijmegen. Het gaat hier om: Roos Vruggink, Wessel Jansen, Danitscha Werter, Renée Duenk, Sterre Naves en Milena Vlot.
Bij deze wedstrijd mogen alleen de snelste zwemmers van Gelderland deelnemen. Er zit een strikte tijdskwalificatie aan vast om deel te mogen nemen aan een afstand. Roos Vruggink mocht dit jaar voor het eerst meedoen aan de Gelderse Kampioenschappen en kon al direct deelnemen met de 50m vrije slag (Eindtijd: 36.69). Sterre Naves (Eindtijd: 29.79) en Wessel Jansen (Eindtijd: 29.42) zwommen ook deze mooie sprintafstand, en ook alle drie zwommen zij hierop een mooi nieuw Persoonlijk Record (PR).
Bij deze kampioenschappen wist WWV Winterswijk ook nog een derde plek te bemachtigen bij de 50m rugcrawl (Eindtijd: 34.15). Wessel Jansen wist deze plek te bemachtigen, daarnaast wist Wessel ook nog een vierde plek winnen bij de 100m rugcrawl (Eindtijd: 1:12.69), en een zesde plek op de 50m vrije slag. Danitscha Werter wist met de 400m wisselslag op plek vier naar huis te gaan. (Eindtijd: 5:49.95)
Na deze twee weekend kunnen de zwemmers weer even lekker bijkomen voordat wij ons vervolgens bezig gaan houden met de volgende Gelderse Kampioenschappen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden