Discussies over kleiput en houtstook in Nieuwscafé

WINTERSWIJK - Hoe slecht is houtstook voor de luchtwegen? Longspecialist Dirk Neijmeijer komt het in het Nieuwscafé uitleggen. Ook over de kleiput wordt gediscussieerd tijdens het Nieuwscafé Winterswijk op vrijdag 29 november.

PvdA-raadslid Ubel Zuiderveld heeft een eigen meldpunt geopend voor mensen die last hebben van houtstokende buren. In het Nieuwscafé komt hij vertellen wat voor hem de drijfveer daarvan is. Over hetzelfde onderwerp komt ook Dirk Neijmeijer, longarts in het SKB ziekenhuis, aan het woord. Hij gaat in op de vraag hoe schadelijk houtstook is.

Daarnaast wordt gediscussieerd over het storten van lichtvervuilde grond in de kleiput. Moet de gemeente doorgaan met dit omstreden project? De Actiegroep Behoud Kleiput vindt van niet. Woordvoerder Erik Meinen gaat de discussie aan met VVD-fractievoorzitter Gert-Jan te Gronde, die als voormalig wethouder nauw betrokken was bij het project.

Daarnaast is Joseph Tetelepta te gast. Hij gaat vertellen over de herdenking dit jaar van zestig jaar Molukkers in Nederlands. Hij kan uit eigen ervaring vertellen wat dit voor hem en zijn familie heeft betekend.

Het Nieuwscafé Winterswijk van De Gelderlander wordt gepresenteerd door Jan Bart Wilschut en Tanja Kits en wordt vrijdag 29 november gehouden in Sociëteit Het Pakhuys van 18.00 tot 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om te borrelen en na te praten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden