De kinderen plantten bollen. Foto: PR
De kinderen plantten bollen. Foto: PR (Foto: )

Feestelijke opening vernieuwde groene plein Emmaschool

WINTERSWIJK - Vorige week was het zover: het vernieuwde groene schoolplein van de Emmaschool werd feestelijk geopend. Met veel enthousiasme werd, na het doorknippen van het lint, het schoolplein door kinderen, ouders, leerkrachten en andere belangstellenden in gebruik genomen. Na een aantal weken van hard werken is het plein nu (bijna) klaar; een groen plein met veel natuurlijke elementen, waar uiteraard gespeeld, maar ook geleerd kan worden.

De Emmaschool, in het buitengebied van Winterswijk, heeft altijd al een plein gehad dat past bij de natuurlijke omgeving. Een waterpomp, wilgenhutjes om in te spelen, een dierenpaleis met kippen en konijnen, een theater en moestuin zijn al jaren vaste elementen op het plein.
Nu zijn daar, in samenwerking met Project Wijs en dankzij subsidie van de Provincie Gelderland, een aantal natuurlijke en groene elementen aan toegevoegd. Een balansparcours van natuurlijke materialen, een zandbak met buitenkeuken en een tipitent om heerlijk te spelen. Een buitenklas (boomstammen in een halve cirkel), een rekenplein en verkeersplein maken het mogelijk om de lessen die normaal binnen worden gegeven nu ook buiten te doen. Leren door te bewegen en door inzet van je hele lijf.
Naast dat het een groen plein is, is het ook een plein waarop de filosofie van Beweeg Wijs kan worden toegepast. Beweeg Wijs staat voor; Structuur in het buitenspelen en een groot aanbod van verschillende spellen, zodat alle kinderen bewegen. Marit, de beweegwijscoach die iedere dinsdag op de Emmaschool is te vinden, had voor de opening verschillende spellen klaargelegd die de kinderen en hun ouders enthousiast hebben gespeeld.

Dankzij de groene pleinen subsidie en de inzet van veel ouders en anderen die de Emmaschool een warm hart toe dragen, is het een prachtig plein geworden. "Een plein waar we trots op zijn", aldus Dorien ten Dolle, directeur van de Emmaschool. "Kinderen kunnen hier heerlijk spelen (en vies worden), maar ook bewegend leren. Oftewel de dingen die ze leren in de klas, buiten oefenen en toepassen."
Tijdens de opening van het plein zijn opnames gemaakt vanuit de Provincie Gelderland (subsidie Groene pleinen). Binnenkort zal er een link naar dit filmpje te vinden zijn op de website van de Emmaschool.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden