Wie wint de 'Toffe Peer'? Foto: PR
Wie wint de 'Toffe Peer'? Foto: PR (Foto: )

Wie wordt de Toffe Peer van 2019!

WINTERSWIJK - Mensen die ondernemen zijn elke dag bezig hun bedrijf te ontwikkelen. Maar er zijn ondernemers en onderneemsters die meer doen dan dat. Die binnen of buiten hun onderneming iets doen voor anderen. Niet omdat hun bedrijf er beter van wordt, niet omdat de winst er hoger van wordt, maar omdat ze vinden dat ze vanuit hun ondernemerschap een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Zij hebben oog voor hun medemens of de omgeving. Deze ondernemers zijn maatschappelijk verantwoord bezig. Omdat dit niet vanzelfsprekend is, wil de Winterswijkse Uitdaging deze ondernemers in het zonnetje zetten. Daarom wordt dit jaar voor het eerst de prijs 'Maatschappelijk ondernemer van Winterswijk' uitgereikt.

Elke inwoner van Winterswijk kan een ondernemer nomineren. Deze ondernemer moet over een langere periode hebben laten zien dat hij of zij maatschappelijk betrokken is. De ondernemer heeft extra aandacht geschonken aan zijn omgeving of medemens. Alle inzendingen worden door een onafhankelijke jury onder aanvoering van wethouder Elvira Schepers beoordeeld. De winnaar mag tijdens een feestelijke bijeenkomst de wisseltrofee 'De Toffe Peer' in ontvangst nemen. Tevens krijgt de ondernemer een cheque van 500 euro, die aan een zelf gekozen goed doel besteed mag worden.

Wie een ondernemer kent, die de Toffe Peer verdient kan dat melden. Dit kan door het formulier op www.winterswijkseuitdaging.nl/toffepeer in te vullen. Op dit formulier geeft Men in het kort aan waarom juist deze ondernemer het verdient om Maatschappelijk Ondernemer van het jaar te zijn. Men kan een favoriet doorgeven tot en met 31 december. Wie niet in de gelegenheid is om ene kandidaat digitaal door te geven, kan binnenlopen bij de WUh, Torenstraat 9. De vrijwilligers zullen dan helpen. De WUh is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

In januari 2020 zal de winnaar van de eerste Toffe Peer-prijs bij een feestelijke bijeenkomst bekend worden gemaakt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden