Gert-Jan te Gronde roept de aanwezigen op om ook op de inloopmiddagen te komen in gebouw Juliana Woold. Foto: Han van de Laar
Gert-Jan te Gronde roept de aanwezigen op om ook op de inloopmiddagen te komen in gebouw Juliana Woold. Foto: Han van de Laar (Foto: )

'Veur & met Mekare' voor gezelligheid en een vol gebouw Juliana

'In 't Woold zijn we er veurmekare'

Door Han van de Laar

WOOLD - Gert-Jan te Gronde, bestuurslid van Vereenigingsgebouw Juliana in 't Woold, greep de drukbezochte bijeenkomst van de ontspanningscommissie, vorige week, aan om een nieuw initiatief te promoten. Gert-Jan: "We gaan hier, om te beginnen één keer per maand, op de dinsdag een gezellige middag met elkaar houden. De eerste keer is op dinsdag 26 november vanaf 14.00 uur en dan staat er onder andere pepernoten bakken op het programma. Het motto is Veur & met Mekare.'

Om deze inloop- en activiteitenmiddagen te organiseren is er een team 'inloop-voorziening-gebouw' opgericht. Karin Berenschot, Ursula te Brake, Nico Deunk, Remco Oonk, Elvira Verstegen, Willem Gout, Mariska Hendriksen, Petra Polman en Gert-Jan te Gronde vormen het organisatieteam.
De organisatoren benadrukken dat iedereen welkom is, jong en oud, Wooldsen en niet-Wooldsen. Ook de schoolkinderen kunnen na schooltijd aanschuiven. Tevens wordt er koffie of thee gedronken of een ander drankje. Naast het thema-programma kan men ook kaarten, gezellig bijkletsen, vragen stellen over bijvoorbeeld het gebruik van een mobiel of tablet of men kan iets laten repareren. Maar eveneens is het mogelijk appeltaarten te bakken of een keer gezamenlijk te koken. Gert-Jan: "Buiten willen we een jeu de boulesbaan aanleggen. Verder behoort het maken van een wandeling uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het moet gewoon gezellig worden, even er lekker tussenuit en hier in ons gebouw gezelligheid opdoen."

Leefbaarheid
Om een budget te hebben voor de financiering van het één en ander is een bijdrage gevraagd aan de Stichting Waardevol Cultuur Landschap. Deze stichting stelt geld beschikbaar voor goede initiatieven op het gebied van leefbaarheid. Als deze aanvraag gehonoreerd wordt, zou men onder andere die jeu de boulesbaan kunnen aanleggen en een oven kopen voor het bakken van die appeltaarten en pepernoten. Gert-Jan: "We zijn al blij als er de eerste keer zo'n twintig mensen komen en als die de keer erop allemaal weer iemand meenemen enzovoort, dan wordt het vast heel gezellig. Het belangrijkste van deze bijeenkomsten is dat er meer onderling contact komt. Blijf niet thuis zitten, maar ga er op uit. Indien nodig gaan we ook een vervoersdienst instellen. We halen mensen dan thuis op." Een bijkomend aspect is dat het gebouw wel een betere bezetting kan gebruiken. Nu wordt het al wel regelmatig gebruikt, maar het staat ook vaak leeg. Dus door deze activiteiten overdag te organiseren, wordt een dubbel doel gediend: zowel een betere bezetting als een zinvolle en gezellige tijdsbesteding.

Digitale dorpswandeling
Ondertussen genieten de vele geïnteresseerden in het gebouw Juliana van een 'digitale dorpswandeling door de buurtschappen'. Die presentatie wordt verzorgd door Rudie Spiecker van het Gilde Winterswijk. "Van de digitale dorpswandeling Winterswijk hebben we al vier delen. Nu zijn de buurtschappen aan de beurt. Het is mooi om te zien hoeveel men nog herkent van zowel de boerderijen, smederijen en andere bedrijven met hun -toenmalige- bewoners."
De eerste inloop van Veur & met Mekare vindt op 26 november plaats in gebouw Juliana, Gosselinkweg 14 in 't Woold. De data van de daarop volgende bijeenkomsten worden nog bekend gemaakt. De kosten van de inloopmiddagen bedragen in de regel vijf euro. Dat is inclusief koffie of thee en de activiteiten.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden