Provincie geeft geld voor onderhoud klompenpaden

ACHTERHOEK - De 800 vrijwilligers die de Gelderse klompenpaden onderhouden krijgen een steuntje in de rug van de provincie. Provinciale Staten stemde vandaag in met een motie van het CDA om voor 2020 middelen beschikbaar te stellen voor onderhoud aan de paden. Ook in de Achterhoek zijn de klompenpaden te vinden.

De Gelderse klompenpaden leiden recreanten en toeristen over jaagpaden, langs akkerranden en andere mooie plekken. Ook verlichten ze de druk op grote recreatiegebieden als de Hoge Veluwe door een heel ander aanbod aan wandelpaden te vormen. Fractievoorzitter Gerhard Bos: "Fantastisch dat er honderden vrijwilligers zijn die de paden nalopen en ze met hand- en spandiensten begaanbaar houden. Zij doen dit kosteloos. Voor het beheer en onderhoud is echter wel wat geld nodig. We zijn dan ook blij dat er in de Staten brede steun was voor ons voorstel." De vrijwilligers worden hierbij ondersteund door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Naast het eenmalige bedrag voor volgend jaar is afgesproken de samenwerking rondom klompenpaden verder vorm te geven als een vorm van maatschappelijke pilot voor 2021 tot 2023 en voor die periode hetzelfde bedrag te reserveren. De pilot zal geëvalueerd worden waarna een vervolg bepaald zal worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden