De overhandiging van de buurt-AED bij Smid Laar aan de Ratumseweg, links initiatiefnemer Willy Oortgiese, rechts Wim Kos, bestuurslid beheer Hart4Winterswijk. Foto: PR
De overhandiging van de buurt-AED bij Smid Laar aan de Ratumseweg, links initiatiefnemer Willy Oortgiese, rechts Wim Kos, bestuurslid beheer Hart4Winterswijk. Foto: PR (Foto: )

Succesvolle inzamelingsactie voor buurt-AED in Henxel

WINTERSWIJK - Bij Smid Laar aan de Ratumseweg in Huppel Henxel is onlangs een buurt-AED geïnstalleerd. Initiatiefnemer voor de inzamelingsactie voor de buurt-AED Willy Oortgiese: "De AED van de golfbaan aan de Vredenseweg en de AED bij Ruiter- en ponyclub aan de Steengroeveweg zijn voor onze buurt veel te ver weg als iemand in onze buurt een hartstilstand zou krijgen. Voor mij reden om een inzamelingsactie op te starten. Alle 35 gezinnen die onze buurt wonen hebben spontaan hun steentje bijgedragen in de aanschaf van onze buurt-AED."

Aanschaf AED
Wim Kos bestuurslid van Hart4Winterswijk, en verantwoordelijk voor de inkoop en beheer van de AED's vertelt: "Toen Willy Oortgiese mij belde over de aanschaf van een buurt-AED waren we snel klaar over een plan van aanpak. Mede dankzij de spontane inzamelingsactie van Willy Oortgiese, een bijdrage van de buurtvereniging Huppel Henxel, en een bijdrage van de WCL voor de buitenkast, was het mogelijk de buurt-AED via onze centrale inkoop aan te schaffen en te installeren"

Voorlichting buurtbewoners
Op de boerderij van Erna en Willy Oortgiese is op maandag 11 november een voorlichtingsavond voor de buurtbewoners gehouden. Johan G. Esendam, voorzitter Stichting Hart4Winterswijk: "Als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting, willen wij het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Het was voor mij een mooie gelegenheid dat aan de buurtbewoners onder de aandacht te brengen. Aan de hand van een PowerPoint presentatie kon ik voor een aandachtig gehoor de buurtbewoners vertellen dat de net geïnstalleerde buurt-AED alleen nog niet voldoende is. Dat er voldoende mensen moeten zijn die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen. Daarnaast moet je ook weten wat je moet doen als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt en je 112 belt voor hulp en inzet van een ambulance. Aan het eind van de avond hebben zich maar liefst 24 mensen opgegeven voor de reanimatie- en AED-cursus. Met dit mooie aantal hulpverleners is Henxel een stuk HARTveiliger geworden".

Ook een buurt-AED aanschaffen?
Buurtbewoners die ook een inzamelingsactie willen opstarten voor een eigen buurt-AED, kunnen contact opnemen met Wim Kos van Hart4Winterswijk: beheer@hart4winterswijk.nl of bel naar 06 12 06 04 01.


www.hart4winterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden