Oprichting Ons Genoegen Woold  9 november 1923; 'Rooks Chris' Huiskamp is de jonge man in het midden op de achterste rij. Foto: Eigen foto
Oprichting Ons Genoegen Woold 9 november 1923; 'Rooks Chris' Huiskamp is de jonge man in het midden op de achterste rij. Foto: Eigen foto (Foto: )

Levensles in stuk Boer'nleu in Oorlogstied: 'We zijn niet bevrijd om te haten'

Kaartverkoop openluchtspel gestart

WOOLD - Toneelvereniging Ons Genoegen Woold maakte een ambitieus plan voor een bijzondere voorstelling in de open lucht bij boerderij d'n Dröpper in het Woold. De vereniging is erg blij dat hun wensen voor die voorstelling ook echt uitkomen. De Wooldse toneelvereniging speelt samen met Bühnenspielverein EV Rhede en leerlingen van Openbare Basisschool Woold het stuk 'Boer'nleu in Oorlogstied' op 1, 2 en 3 mei. De kaartverkoop is inmiddels gestart. De verkoop loopt via Theater de Storm. Kaarten zijn aan de kassa of via de website te verkrijgen.

Veertien Spelers van Ons Genoegen, acht spelers van Bühnenspielverein Rhede en tien kinderen van groep 7 en 8 van Basisschool Woold vormen de cast van het stuk en het geheel staat onder regie van Carol Temming.
Met deze bijzondere samenwerking krijgt het oude stuk dat net na de oorlog werd geschreven door Rooks Chris, oftewel Chris Huiskamp, een bijzonder hedendaags jasje.

Muzikaal gezien krijgt de voorstelling extra allure door inbreng van Arno Oonk, zanger en speler bij het Winterswijks Muziek Theater, en geboren in het Woold. Ook het Vrouwenkoor Zang en Vriendschap Woold en het Woolds Mansleukoor zingen mee in de voorstelling. Nieuwe muziekarrangementen worden geschreven door Frans Ruepert.
De centrale gedachte achter deze voorstellingen op 1, 2 en 3 mei 2020 is: 'We zijn niet bevrijd om te haten'. Deze levensles is afkomstig uit het boek 'De Schuilplaats' van Johanna Reiss.
Dat het idee rond en de inhoud van deze voorstelling breed wordt gewaardeerd, komt tot uitdrukking in de ruimhartige steun die Ons Genoegen mag ontvangen van gemeente Winterswijk en provincie Gelderland, het VSB fonds, Maatschappij tot Nut van 't Algemeen (lokaal en landelijk) en de Rabobank (Hart voor de Achterhoek). De vereniging is erg blij met deze bijdragen.

Daarnaast start er op 7 november een 'decemberactie'. Wie op zoek is naar een leuk Sinterklaascadeau of een kerstgeschenk, kan terecht bij de VVV Winterswijk. Daar zijn de kaarten verkrijgbaar in een feestelijke verpakking.


www.boerenleu.nl
                                        

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden