Zilveren KHK groeit: ‘Start small, think big’

WINTERSWIJK – KHK is al 25 jaar een begrip. Wat begon als een confectieatelier is uitgegroeid tot een bedrijf gespecialiseerd in kleding, borduren en bedrukken. Dat jubileum moet gevierd worden. Dat gebeurt bij KHK aan de Buys Ballotstraat, met een receptie van 14.00 tot 17.00 uur, waarbij er tevens gelegenheid is om een kijkje te nemen in de 'keuken' van het succesvolle bedrijf.

KHK staat voor de achternamen van de oprichters: de broers Jerry en Johnny Klanderman met hun partners Annemieke Klanderman-Kos  en Wilma Klanderman- Hesselink. KHK is een bedrijf van metamorfoses, kansen zien en kansen pakken.

Start small
De start van KHK was aan de Laan van Hilbelink. Hier vonden de eerste werkzaamheden van Annemieke en Wilma plaats. De eerste jaren waren zij volop bezig met de confectie met ondersteuning van de broers Jerry en Johnny. De werkzaamheden breidden zich uit naar het bewerken van textiel en ompak- en inpak-orders. Dit zorgde voor meer werk, waardoor er behoefte was aan meer personeel. Deze behoefte werd opgevuld door thuiswerkers. Het werk werd aangenomen door KHK en verdeeld over de thuiswerksters die in dienst waren.

Think big
Er volgden verhuizingen, eerst intern aan de Laan van Hilbelink 6, van de voormalige weverij naar de werkplaats op de hoek van het bedrijfspand. Maar ook daar was de ruimte al snel te klein waarop KHK verhuisde naar de overkant, naar de voormalige hal van de ververij, waar nu de Museumfabriek is gevestigd. De Laan van Hilbelink is duidelijk de locatie waar KHK groot is geworden.

Blijven ontwikkelenWaar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open. Dat gold ook voor KHK. Tijdens de creditcrisis zag het bedrijf de grootste afname in de omzet van textiel. Er moest dus een andere weg worden ingeslagen. De eerste eenkops borduurmachine werd aangeschaft. Dit gaf zoveel werk dat er tot in de late uurtjes gewerkt moest worden om het werk af te krijgen. Al snel kwam de uitbreiding met een tweede borduurmachine, gevolgd door de grote vierkops borduurmachine. De komst van de borduurmachine leverde ook steeds meer mogelijkheden op het gebied van diverse  kleding en werkkleding. Ook het bedrukken van kleding is er bij gekomen en ook daarin zit steeds meer diversiteit qua  aanbod. Nu is het zo gek niet te bedenken, of KHK kan het bedrukken of borduren.

KHK van nu
Omdat de afdeling borduren en bedrukken steeds verder groeide was de stap naar de Buys Ballotstraat de beste keuze om te maken. Daar betrok KHK een pand waarvan nog een klein deel werd ingericht voor het confectiewerk. Verder is er een ruime afdeling voor het borduurwerk en voldoende plek voor het bedrukken van producten. En, niet te vergeten: een prachtige ruimte die is ingericht als winkel en showroom.  

Op zaterdag 16 november van 14.00 tot 17.00 uur vindt de receptie plaats bij KHK aan de Buys Ballotstraat 7a. Wie altijd al eens een kijkje achter de schermen wilde nemen, is van harte welkom om langs te komen en samen met het team van KHK het jubileum te vieren.

Dit artikel wordt u aangeboden door KHK. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden