Lorenzo staat op 16 november in de ring in Groningen. Foto: : Enfusion Rookies, Michael Broxks Fotografie
Lorenzo staat op 16 november in de ring in Groningen. Foto: : Enfusion Rookies, Michael Broxks Fotografie

Kickbokser Lorenzo Geurink vecht tijdens Enfusion #91

Vice zendt gevecht uit

Door Sander Damen

WINTERSWIJK - Lorenzo Geurink is Winterswijks enige professionele kickbokser. Hij is Nederlands kampioen bij de Nederlandse Kickboks Federatie (NKF) in zijn gewichtsklasse en wordt gezien als aankomend groot talent. Reden waarom hij is ingelijfd door een bekend managementbureau: International Fight Management. Dat bureau zorgde ervoor dat Lorenzo een contract kreeg bij Lion Fight Promotions, waarmee hij vier gevechten in Amerika gaat doen. Eerst heeft Lorenzo op 16 november aanstaande een gevecht in het hoofdprogramma van Enfusion #91 in Groningen. Een gevecht dat, mogelijk zelfs live, uitgezonden wordt op de zender Vice.

"Als de zaal uitverkocht is, wordt de wedstrijd live uitgezonden op Vice", licht Geurink toe. "Als het niet uitverkocht is, gebeurt dat semi-live of een dag later."
De 22-jarige Geurink vecht op 16 november tegen Barez Koshnaw in de -69 kilo klasse. Het is zijn vierde A-klasse partij als professioneel kickbokser. Twee partijen won hij. De derde verloor hij nipt op punten. In totaal vocht hij al drieëntwintig partijen. Lorenzo traint bijna iedere dag twee keer anderhalf uur bij Roy's Gym. Die training bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder kracht, techniek, sparren en conditie. Daarnaast let Lorenzo erg op zijn voeding. Na het zien van de documentaire Game Changers eet Lorenzo plantaardig, veganistisch. Drie keer in de week reist hij ook naar andere sportscholen, waaronder Amrani Palace (Oberhausen), Siam Gym (Valkenswaard) en FSCA (Zevenaar) om daar met professionele A-vechters te trainen.

'Geen teamspeler'
Lorenzo's sportcarrière begon zoals die van vele kinderen met voetbal. "Ik was daar best wel goed in," zegt Lorenzo. "Maar ik merkte dat ik niet echt een teamspeler was. Daarom ben ik er mee gestopt."
Zijn interesse voor het kickboksen kwam enkele jaren later. "Mijn vader, die ook mijn trainer is, gaf toen les bij Mu-Chin in Zieuwent", vertelt Lorenzo. "Ik ging een paar keer mee. Toen er op een gegeven moment geen leerlingen waren, dacht ik 'Laat ik die handschoenen eens aantrekken'. Ik was gelijk verkocht."
Na een aantal jaren van training wilde Lorenzo wel een jeugdwedstrijd vechten. "Maar toen puntje bij paaltje kwam, durfde ik niet", lacht hij. Inmiddels is dat wel anders. Lorenzo geniet van het optreden in de ring. Er kunnen soms enkele duizenden mensen in het publiek zitten. "Dat vind ik alleen maar mooi, al die mensen om je heen, die aandacht", vertelt hij.
Onder het publiek vaak ook veel leden van Roy's Gym, de sportschool van Roy Geurink, Lorenzo's vader. Die komen dan met een eigen touringbus en maken het dan gezellig.

Samenwerking
De samenwerking met zijn vader verloopt prima, vindt Lorenzo. "We zijn allebei enorm perfectionistisch", zegt hij. "Tijdens de wedstrijden geeft hij prima aanwijzingen waar ik dan naar moet luisteren." Lorenzo's vaste begeleidingsteam bestaat naast Roy uit verzorger Reggy, de echtgenote van Roy.

Winnen, winnen, winnen
Leven van het professionele kickboksen kan Lorenzo nog niet. "Ik werk ook als zzp'er in de bouw", licht Lorenzo toe. "Het kan wel, hoor, leven als kickbokser maar dan moet je een reputatie vestigen door te winnen, winnen en winnen. Dat is wat ik uiteindelijk wil." En daar werkt Lorenzo hard aan.
Zijn managementbureau International Fight Management heeft een aantal partijen in de VS voor Lorenzo geboekt. "Als we daar zijn, krijgen mijn coach en ik wel alle kosten vergoed", licht Lorenzo toe. In die periode kan hij dan ook niet als zzp'er werken. Wanneer Lorenzo naar de VS vertrekt, is nog niet duidelijk.
Lorenzo heeft een aantal sponsoren die hem momenteel helpen met de wedstrijdkleding en trainingsmaterialen. ''Graag wil ik ook van dit moment gebruik maken om hierbij alle sponsoren te bedanken," zegt Lorenzo. "Ook bedank ik mijn trouwe supporters voor de aanmoediging, mijn vader voor de trainingen, Reggy voor haar verzorging en Rosanne die altijd voor mij klaarstaat.

Live op tv
Vooralsnog hoeft Lorenzo zich alleen op zijn komende gevecht te richten. Daarna zijn er een paar maanden rust voor hij in het nieuwe jaar weer aan de bak moet. Wie Lorenzo live in actie wil zien, kan bij Roy's Gym kaarten kopen. Of de wedstrijd op Vice.tv te zien, wordt bekend gemaakt op www.vice.com/nl en enfusionlive.com en de bijbehorende social mediakanalen. Vice.tv zit bij KPN op kanaal 37, bij Tele2 op 18 en bij Ziggo op kanaal 26.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden