IVN wandeling: waar is de grens?

WINTERSWIJK - IVN Oost Achterhoek houdt op zondag 17 november een wandeling in het fraaie grensgebied Kotten/Burlo bij Winterswijk. Deelnemers vertrekken om 14.00 uur vanaf de kruising Blankersweg/Burloseweg in Kotten.

Tijdens de wandeling bekijken wandelaars nieuwe natuur die de afgelopen jaren in opdracht van de provincie is aangelegd. Ze steken de groene grens over, waarna ze in Duitsland zijn. Hier zien de lopers onder andere restanten van een rabattenbos en zoeken ze naar sporen van reeën. Via weggetjes waar vroeger de komiezen (douaneambtenaren) wacht liepen, bereiken ze de verlaten 'Borkense Bahn'. Via deze spoorlijn werd vroeger de Winterswijkse textielindustrie voorzien van steenkool. De 'Bahn' volgend komen deelnemers terug in de buurtschap Kotten. Hier staan ze stil bij restanten van het 'Sickings landweer' en het fraaie Nonnenven.

Belangstellenden kunnen gratis meelopen. Wel wordt een kleine bijdrage gevraag voor thee of koffie, halverwege de wandeling. Goed schoeisel is vanzelfsprekend aan te bevelen.
De lengte van de wandeling is ongeveer 5 km.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Mario Bekke, tel. 06-13182884.

Meer berichten