Iedereen is welkom op de Turkse braderie. Foto: PR
Iedereen is welkom op de Turkse braderie. Foto: PR (Foto: )

Turkse braderie/open dag

WINTERSWIJK - Op zondag 17 november wordt van 9.00 tot 20.00 uur een feestelijke Turkse braderie/open dag gehoduen aan de Tuberweg 4.

De Turkse sociale culturele vereniging in Winterswijk telt ongeveer 100 leden. Via de braderie komen zij graag in contact met andere Winterswijkers. Het nieuwe verenigingsgebouw is erg geschikt om mensen bij elkaar te laten komen. Zij vinden het ook prettig om de Nederlandse mensen kennis te laten maken met hun cultuur.
Bezoekers krijgen de gelegenheid om de verenigingsgebouw te bezichtigen met de gebedsruimte. Belangstellenden kunnen meer verdiepen in de cultuur. Aanwezigen beantwoorden graag de vragen over de cultuur en geloof.

Tussen 9.00 uur en 20.00 uur staan er weer talloze kraampjes opgesteld, die bemand worden door de leden van de vereniging. Het aanbod tijdens de braderie is erg gevarieerd. Er zijn veel etenswaren en lekkernijen te verkrijgen, die echt typisch Turks zijn. Deze gerechten kunnen mensen proeven en zo kunnen ze kennis maken met de Turkse keuken. Behalve verschillende hapjes en drankjes zijn er ook andere waren te verkrijgen en Turkse muziek kan natuurlijk niet ontbreken op zo'n dag.
De Turkse vereniging hoopt dat deze 'Kermes' (Turks woord voor braderie) veel bezoekers trekt. Voor de kinderen zijn er ook een aantal activiteiten te doen op de dag zelf, waaronder een draaimolen en springkussen.

Meer berichten