El Reino draait in Filmhuis. Foto: PR
El Reino draait in Filmhuis. Foto: PR (Foto: )

El Reino draait dinsdag in Filmhuis

WINTERSWIJK - De film El Reino draait op dinsdag 19 november in Filmhuis Winterswijk, in Skopein aan de Meddosestraat. De film draait om 18.30 uur en 21.00 uur.

Regisseur Rodrigo Sorogoyen, van wie eerder Que Dios Nos Perdone werd vertoond, schetst met zijn nieuwe film weliswaar een fictieve situatie, maar hij laat over de onderliggende boodschap geen enkele twijfel bestaan. Spanje wordt bestuurd door een bende door en door corrupte politici en zakenlui die keer op keer het eigenbelang boven het landsbelang plaatsen.
Antonio de la Torre speelt de populaire politicus Manuel Gómez Vidal die zich binnen zijn partij heeft opgewerkt tot vicesecretaris en manusje van alles op het gebied van witwaspraktijken, schaduwboekhoudingen en het illegaal doorsluizen van miljoenen aan Europese subsidies. Als een collega-politicus wordt opgepakt en het systeem dreigt te bezwijken doet Manuel waar hij voor is aangenomen en waar hij kennelijk goed in is, puinruimen en de verliezen beperken. Maar dan, dan schuift het partijbestuur plotseling Manuel zelf naar voren als zondebok. Daar had hij niet op gerekend, maar Manuel laat zich niet zomaar slachtofferen. Hij weigert in zijn eentje ten onder te gaan en gaat op zoek naar belastende informatie over collega's.

Al het gekruip, gekonkel en geknoei levert wel een meeslepende, energieke film op. El Reino is een scherpe politieke thriller met een snelle hartslag, ondersteund door een beweeglijke camera en vlotte montage en voortgestuwd door een opzwepende soundtrack. Waar trouwens precies de corruptie op neerkomt wordt bewust onduidelijk gehouden. Er is iets met ene Paco en een papierversnipperaar en de term 'Persika' valt meer dan eens. Maar dat hoeven wij als kijkers ook allemaal niet te snappen, de boodschap is duidelijk. Iedereen aan de top is verdorven en omkoopbaar en allemaal schaken ze op meerdere borden tegelijk.

Reserveren kan via www.skopein.nl of via tel. 0543-521515.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden