Gonemo-doelman Gino Kothuis moest drie keer de gang naar het net maken. Foto: Franky Silooy

Eerste verliespartij Gonemo bij Madereros

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben vrijdag hun eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Op bezoek bij de reserves van Madereros CF uit Nijmegen trokken de Winterswijkers na een 1-3 uitslag aan het kortste eind.

De tactiek van Gonemo bij de start was heel erg gewaagd. Geprobeerd werd om de thuisploeg direct vast te zetten en druk te zetten waar mogelijk. In plaats op voorsprong te komen moesten de withemden via een goed genomen vrije trap de 1-0 achterstand incasseren.

Toch bleef Gonemo vasthouden aan de gedurfde speelwijze. De gelijkmaker kwam van de voet van Dimitri Dekker, maar Madereros nam twee minuten later weer de leiding. Met deze 2-1 achterstand ging Gonemo de rust in.

In de tweede helft ging Gonemo op zoek naar de gelijkmaker. Alhoewel er kansen aanwezig waren om dichterbij te komen, bleef Madereros de beter voetballende ploeg. De 3-1 voor de gastheren was voldoende om Gonemo definitief van zich af te houden. Gonemo liep hierdoor tegen de eerste verliespartij van het seizoen aan, maar blijft desondanks koploper in de Hoofdklasse F.