Burgemeester Bengevoord in gesprek met de leerlingen van de Julianiaschool. Foto: Verona Westera
Burgemeester Bengevoord in gesprek met de leerlingen van de Julianiaschool. Foto: Verona Westera (Foto: )

Burgemeester en wethouders ontbijten samen met leerlingen Julianaschool in raadhuis

WINTERSWIJK - "Wie wil er nog wat eten of drinken? steek je vinger maar op dan komen de wethouders langs om het te regelen", moedigt burgemeester Joris Bengevoord de leerlingen van de Julianaschool aan tijdens het burgemeestersontbijt dinsdagochtend in de raadszaal van het oude raadhuis.

Door Verona Westera

Elk jaar vindt in Nederland het Nationaal Schoolontbijt plaats. Op zo'n 2750 scholen in Nederland eten de leerlingen samen een gezond ontbijtje. Goed ontbijt is belangrijk voor een goede start van de dag. Vandaar dat de burgemeester elk jaar een school uitnodigt om aan te schuiven in de raadszaal. Vanochtend om klokslag half negen schoven de kinderen van de Julianaschool aan voor de boterhammen, krentenbollen, matzes, of muesli met melk. Er werd smakelijk gegeten, waarna de wethouders zich voorstelden. Vervolgens mochten de kinderen vragen stellen. Niet veel kinderen bleken meer te willen weten over de taken van de burgemeester of wethouders. De belangstelling voor het hondje van Bengevoord bleek echter wel erg groot. Ook kwamen er vragen over zijn hobby, zijn oude auto's. De kinderen weten nu ook waar de burgemeester woont, hoe oud hij is en dat hij geen kinderen heeft. Verdere werden de groeten van opa''s, oma's en vader en moeders overgebracht. Ondertussen werd er lekker verder gesmuld.

De burgemeester betaalde ook een symbolisch bedrag voor zijn ontbijt. Hij overhandigde aan Zoë, een van de ontbijtgasten, een cheque van 250 euro voor de stichting Het vergeten Kind. Een stichting die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in de maatschappij.

Meer berichten