Postcommandant Roland Lieverdink (l) en burgemeester Joris Bengevoord flankeren de zeven gedecoreerden. Foto: Han van de Laar
Postcommandant Roland Lieverdink (l) en burgemeester Joris Bengevoord flankeren de zeven gedecoreerden. Foto: Han van de Laar (Foto: )

Lintje voor zeven brandweermannen

'Ik ben erg trots op jullie'

WINTERSWIJK - Wat op een extra oefenavond leek op de brandweerkazerne afgelopen zaterdagavond, werd een feestelijke bijeenkomst waarbij zeven Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt.

Door Han van de Laar

Burgemeester Joris Bengevoord: "Brandweermannen die zich vrijwillig inzetten voor een ander, zijn onmisbaar voor onze samenleving. Gaat de pieper af, dan laten ze alles uit hun handen vallen en gaan direct op weg naar de kazerne." Maar liefst zeven brandweermannen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gedecoreerden (zie foto) van links naar rechts. Martijn Huiskamp is twintig jaar bij de brandweer, kent een glansrijke carrière van brandwacht tot hoofdbrandmeester. Robin Jansen, ook 20 jaar geleden begonnen als brandwacht en inmiddels hoofdbrandwacht. Peter Stortelers heeft er 21 jaar opzitten en ook diverse interne opleidingen gevolgd. Frank Kirkenir is al 23 jaar bij de brandweer en naast bevelvoerder ook lid van het bedrijfsopvangteam. Jan Mous, 24 jaar lid, is gespecialiseerd als brandweerduiker. Thom Goossens, inmiddels 28 jaar lid, is naast hoofdbrandwacht ook onderhoudsmedewerker. Erik Wiggers spant de kroon met 33 dienstjaren. Zijn specialisme is onder andere het bedienen van de hoogwerker. Na de huldiging was het tijd voor partners, kinderen, familie en vrienden om te feliciteren.
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden